Представники української делегації радіологів, в склад якої входили науковці з Національного інституту раку, висловили свій протест у зв’язку з тим, що до участі у форумі були допущені представники країни-агресора на Європейському радіологічному конгресі (ECR), що проходив вчора у Відні (Австрія).

Новина про це неабияк здивувала і розлютила українців ще до початку конгресу. Коли ж в день проходження заходу сталася російська атака на Вінницю, наші науковці відкрито вийшли на бойкот. 

Протест відбувся прямо під час виступу спікера з росії. Українці тримали в руках наш прапор і плакати з написом «Росія вбиває наших дітей прямо зараз». 

«Ми закликаємо всю світову спільноту. Не мовчіть, – заявила завідувач відділення променевої діагностики з рентгенівськими кабінетами Національного інституту раку Оксана Гаврилюк. – Бо ми не мовчали і мовчати не будемо. Кожного дня росія робить все для того, щоб знищити Україну. Кожного дня в нашій країні гинуть люди. Ми повинні зупинити ці вбивства! Ми повинні позбавити росіян права голосу на всіх рівнях – як політичному, так і науковому. Ми – лікарі, які давали клятву Гіппократа і клялися рятувати людей. А вони вбивають українців щодня. Так давайте ж зробимо все від нас залежне, щоб зупинити їх».

Українські радіологи закликають своїх колег по всьому світові бойкотувати участь російських спікерів в наукових заходах, конгресах, форумах, конференціях будь-якого рівня. Не мовчіть. Не мовчіть разом з нами!

Українці виступили проти участі росіян у Європейському радіологічному конгресі. Фото: пресслужба
Українці виступили проти участі росіян у Європейському радіологічному конгресі. Фото: пресслужба


Вам буде цікаво почитати на Ivona: