Нещодавно в Іспанії, відбулась презентація фото виставки «Дух Війни» фотографа Володимира Оксамитного на підтримку фонду DUSHA. Презентація була проведена у виставковому центрі міста Сантандер «Centro Civico de Tabacalera». Проект пiдтримала мерiя міста, а саме мер Gema Igual, представники мера Лорени та команда по соціальній роботі Ocios.

Так описав фотограф народження їдеї фотовиставки: «З 24 лютого, життя кожного Українця перевернулось з ніг на голову. Фотоапарат був замінений на зброю, подорожі на гуманітарні поїздки, творчість на злість. За цей час фотографував на гарячих точках наслідки російського вторгнення в Україну та той жах, який принесла в нашу країну війна… Від побаченого холоне сердце. Було зроблено багато документуючих фото, які має побачити увесь світ. Світ не має закривати очі на те що коїться. Міжнародна благодійна виставка «Дух війни» стартувала в Іспанії, раніше проєкт представили у Польщі, Австрії та Німеччині, автор підкреслює, що жителі європейських країн мають знати, що боротьба продовжується, і бачити чого вона насправді коштує українцям. Просвітницька мета виставки показати світу ту частину трагедії яка відбувається у нашій країні».

Саме з цього стартував проєкт міжнародних благодійних фотовиставок «Дух війни» на яких представлені фотознімки з різних міст України: Ірпінь, Харків, Бородянка, Вінниця та Київ. Виставки вже пройшли у деяких країнах Європи: Польші, Німеччині та Австрії.

Фотограф підтримав благодійну ініціативу міжнародного благодійного фонду DUSHA щодо розширення кабінетів психологічної підтримки українців у всьому світі. Війна зруйнувала життя мільйонів людей, саме зараз необхідно зосередитися на психолого-емоційній підтримці переселенців з України в багатьох країнах Європи, а саме найвразливiших з них — дiтей та пiдлiткiв.

Володимир Оксамитний та організатори виражають вдячність Київській обласній військовій адміністрації та Віталію Власюку за підтримку проекту.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: