Саме тому ми зібрали для вас класні підкасти українською, слухати які – суцільне задоволення. Українська та світова література, тіньова сторона письменників та режисерів, психологія та поради комунікації з держструктурами. Зберігайте все – нам дуже сподобалося!

Бо кохання. Війна

soundcloud.com
soundcloud.com

Про що підкаст: слухати

Спецпроект психотерапевта Володимира Станчишина щодо вразливості людей під час війни. Саме у такий спосіб він вирішив бути корисним та допомагати тим, хто має змогу слухати аудіо. У якості тривожного пацієнта виступає Артем Галицький. Тут говорять про природу емоцій та шляхи їх вираження, чому саме важливо дати їм свободу, а також чому емоції не тотожні поведінці та реакціям.

Станція 451

soundcloud.com
soundcloud.com

Про що підкаст: слухати

«Станція 451» від The Village – один із наших фаворитів. Два сезони про заплутані зв'язки між літературою, історією та поп-культурою. Тут ви знайдете надзвичайні історії з української літератури, а також історії всесвітньо відомих режисерів, які спочатку були літераторами. Бу-Ба-Бу та журнал «Четвер», Прохасько та Хвільовий, Гільєрмо Арріага та Чарлі Кауфман та інші значущі для світової культури постаті. Відмінна аналітика, живі тексти, а також відповідь на вічне запитання «що ж хотів сказати автор?» Кожен подкаст близький до шедевра, який наповнено цитатами, яскравими образами, цікавими фактами і авжеж музикою.

Лем каже

Про що підкаст: слухати

Сто років тому у Львові народився письменник, фантастичними книгами якого зачитувалися мільйони людей у всьому світі. І автори цього подкасту, Аліса Ліндеман та Володимир Аренєв, зачитувалися теж. Одного разу вони зрозуміли, що фантазії на тему «яким будуть мир та технології» вже здійснилися — власне, як і погрози, передбачені Станіславом Лемом. Поляризація суспільства та пошук ідентичності під час глобалізації, розвиток біотехнологій та етичні проблеми трансгуманізму, постправда, кризи людства. Це підкаст про те, як реагувати на майбутнє, що вже настало.

Лабораторія нонфікшн

soundcloud.com
soundcloud.com

Про що підкаст: слухати

Лабораторія нонфікшн - перший український підкаст про якісний нонфікшн. У першому сезоні Олександр Панасюк, а у другому Валерій Калниш разом із гостем обговорюють одну з книг видавництва «Лабораторія» та проблематику навколо теми та жанру.

Держспецкомс

radiopodil.org
radiopodil.org

Про що підкаст: слухати

Ганна Цяцько та її гості ділитяться власним досвідом роботи в державних установах,  лайфхаками, успішними кейсами та факапами. Новий епізод – нова тема і ракурс у роботі комунікаційника у державному секторі: чому державні комунікації приваблюють людей із корпоративної сфери, за який час журналіст може перетворитися на прессекретаря.

Менталочка

soundcloud.com
soundcloud.com

Про що підкаст: слухати

Підкаст про переживання молоді під час війни. Делікатні, інтервізійні розмови про справжній досвід переживання війни. Ведучі: експерт із гендерної рівності Яна Пекун та кризовий психолог Олексій Удовенко.

Акустика тіней

soundcloud.com
soundcloud.com

Про що підкаст: слухати

Другий лідер нашої редакції – підкаст про світову літературу. Тут вам і література Орвелла, і перерваний політ Сент-Екзюпері, й інше життя Чарльза Буковськи разом із Генрі Чинаскі. І, звичайно, різноманітні думки та відповіді на питання: а чим була для кожного автора література насправді? Кожен випуск супроводжується відмінним аудіо. Поряд з  літературою стали Tom Waits, Nick Cave, Iggy pop, Leonard Cohen та інші. Особлива радість цього підкасту – коментарі літераторів, барменів, психологів та просто поціновувачів гарної літератури. Загалом чудова робота крутих хлопців, ідеально для поїздки в машині або прогулянки містом.