Влада та експерти попереджають, що зима 2022-2023 буде складною, тому варто до неї підготуватися. Ми вже розповідали, що варто закупити перед морозами, а тепер як покращити роботу наявних джерел тепла батарей.

Причин, через які батареї не нагрівають кімнату, може бути кілька. Як впоратися з найпоширенішими?

Читайте також: Готуємось до зими 2022-2023: чим варто запастись

Очистити батарею від пилу

Запилені батареї гріють гірше за чисті, а після очищення можна покращити нагрівання на 25%. Якщо на ребрах чи конвекторах є пити – його варто прибрати. Можна витирати пил вологою губкою або спробувати швидший спосіб - продути батареї феном. Постеліть папір або трапку під батарею та продуйте її феном зверху та збоку.

Утеплити стіну за батареєю

Коли різниця між температурою батареї та стіни велика, йде багато тепла. Часто стіни набагато холодніші за батареї, тому що виходять на вулицю. Щоб тепло не йшло, варто причепити на стіну елементи, що тепловідбивають. Їх ви знайдете у будь-якому будівельному магазині. Цей спосіб також допоможе покращити нагрівання батарей.

Створити циркуляцію повітря

Ще одна хитрість, яка допоможе обігріти кімнату, – циркуляція повітря. Найпростіше це зробити за допомогою вентилятора. Якщо встановити його біля батареї, ви допоможете теплому повітрі швидше поширитися по кімнаті, навіть у найвіддаленіші куточки.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: