Для повноцінного здорового сну потрібно кілька умов, одна з головних – потрібне місце. Важливо звернути увагу як на ліжко, а й у подушку. Саме про важливість останніх ми розповімо в нашій статті.

Як вибрати подушку для сну в залежності від пози?

Перш ніж купувати подушку для сну, згадайте, у якій позі ви любите спати. Тим, хто спить на боці, краще вибирати високу подушку, а тим, хто на спині чи животі – низьку подушку. Якщо ви змінюєте позу протягом ночі, краще придбати дві подушки (низьку та середню) та чергувати їх. Головне правило сну на подушці – шия та хребет мають бути прямими з природним вигином.

via GIFER

Подушки для сну: які небезпечні для здоров'я

Під час вибору подушки потрібно не лише звертати увагу на висоту, а й на наповнювач. Так, подушки з пухом, пером, шерстю не варто вибирати алергікам. До того ж у таких подушках можуть завестися пилові кліщі, а вовняних – міль.

Також не варто купувати надто м'які подушки чи неправильної форми. Під час сну на таких подушках сильно напружуються м'язи спини та шиї, що може позначитися на здоров'ї хребта. Зазначимо, що форма подушки може змінюватися з часом, тому їх варто міняти раз на 1,5-3 роки.

Чи можна спати без подушки на спині чи животі?

Зазначимо, що не всі люди люблять спати на подушках, дехто зовсім відмовляється від них. Тому постає питання, чи можна спати без подушки?

Лікарі не рекомендують дорослим спати без подушки. Якщо людина спить на боці без подушки, кров до голови надходитиме не рівномірно, через те, що шия сильно згинається і судини перетискаються. Це може спричинити головний біль.

Якщо спати без подушки на спині, то м'язи шиї та спини не будуть достатньо розслаблятися, що може спричинити остеохондроз або викривлення хребта. Тому людям із шийним остеохондрозом варто спати на подушці середньої жорсткості.

Спати на животі без подушки теж не варто, проте таким людям варто вибирати дуже тонкі подушки, щоб не перенапружувати шию і щоб голова не закидалася.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: