За вчорашнім масованим ракетним ударом РФ в Україні можна зробити висновок, що осінь та зима будуть складними цього року. Тому експерти та влада радять українцям запастися теплими речами та максимально утеплити свої будинки. Якщо ви ще не встигли цього зробити, пропонуємо швидкий варіант, як зігрітися у холодній квартирі. Допоможе саморобна грілка. Як її виготовити – читайте у статті.

Матеріали для грілки:

  • шматок натуральної тканини (можна використовувати наволочку)
  • міцні нитки
  • наповнювач (грілку можна наповнити рисом, гречкою, квасолею, вишневими кісточками або насінням льону).

через GIFER

Як виготовити грілку: покрокова інструкція

  1. Спочатку визначтеся з моделлю грілки. Важливо пам'ятати, що вона має бути невеликою: вільно поміщатися в мікрохвильову піч. Після того, як вибрали модель, зробіть форму в двох примірниках (один для грілки, а другий для чохла).
  2. Зшийте тканину і залиште отвір для наповнювача. Якщо є швейна машинка, варто скористатися нею, а якщо ні – на вас чекає копітка робота.
  3. Наповніть грілку наповнювачем і щільно зашийте отвір.
  4. Зшийте викрійки для чохла. Краще це зробити за принципом наволочки, щоб була можливість прати чохол. До речі, чохол можна пов'язати. Але пам'ятайте, що перед тим, як класти грілку в мікрохвильову піч потрібно буде знімати в'язаний чохол.

Як користуватись грілкою?

Такого типу грілку краще гріти в мікрохвильовій печі кілька хвилин. А потім під ковдру чи плед. Тепла від такої грілки вистачить надовго.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: