У холодну і дощову пору догляд за взуттям займає більше часу, адже вступити в бруд або в калюжу простіше простого. Але щоб у взутті було не соромно виходити, варто його ретельно помити. Сьогодні Ivona розповість про те, як прати кросівки.

Як прати кросівки: правила для пральної машинки

По-перше, треба розуміти, що не всі кросівки можна прати у пральній машинці. Для прання в машинці підходить тільки взуття з тканинним верхом, в жодному разі не можна закидати в пральну взуття з замші, шкіри та з мембраною.

Перш ніж закидати взуття в пральну машинку, очистіть його від грудок бруду, каміння і листя, які могли застрягти в підошві або між шнурівкою. Краще для прання взуття використовувати гель – він піниться сильніше, ніж порошок, і водночас не залишає розлучень на взутті. Якщо у пральній машинці немає режиму «Взуття», вибирайте стандартний або делікатний режими.

В ідеалі для прання взуття варто використовувати спеціальний мішок, проте якщо його не потрібно:

  • Витягти з взуття шнурки та устілки
  • Покласти кросівки в барабан
  • Налити гель для прання
  • Вибрати невисоку температуру 30-40 градусів та невелику кількість обертів

Після цього вмикайте машинку. Коли стрика закінчиться, акуратно відіжміть кросівки руками і залиште над ємністю, куди стіче вода. Після цього можна висушити сушаркою для взуття або залишити на відкритому просторі (балконі). Не ставте взуття близько до обігрівачів.

Як прати кросівки вручну: правила

Якщо ви боїтеся закинути улюблене взуття у пральну машинку, можна відстригати кросівки руками.

Як прати кросівки вручну:

  1. Спочатку дістаньте устілки та шнурки з кросівок.
  2. Потім відмийте підошву.
  3. Приготуйте розчин із води та кількох крапель миючого та залиште в ньому кросівки на півгодини. Якщо взуття дуже брудна процедуру повторити.
  4. Після відмийте губкою усі брудні елементи взуття.
  5. Прополощіть взуття в чистій воді та виставте сушитися.

Вам буде цікаво почитати на Ivona: