Майбутнього короля Британії принца Чарльза намагалася викрасти група студенток-революціонерок Манчестерського університету, які називали себе «професійними викрадачками». Дівчата заручившись підтримкою феміністок з Гертон-коледжу, планували викрасти 20-річного сина королеви Єлизавети II і вимагати за нього викупу. Про це стало відомо з книги Річарда Олдріча та Рорі Кормака «The Secret Royals: Spying and the Crown, від Victoria to Diana».

Читайте також: Полиция расследует денежные махинации благотворительного фонда принца Чарльза

За словами джерела, викрадення планувалося в 1968 році, коли принц Чарльз вчився в Кембриджі. Тоді особиста охорона монарха трималася на відстані, що підштовхнуло студенток спланувати злочин. Але охорона члена королівської сім'ї довела свій професіоналізм, коли вирахувала дівчат, які переслідували принца Уельського.

Читайте також: Принц Чарльз сознался в еще одной влюбленности

Також відомо, що молоді злочинниці планували здійснити набіг на Трініті-коледж у Кембриджі під час «Тряпичного тижня», де щороку всі вбиралися в карнавальні костюми і влаштовували розіграші заради благодійництва.

Читайте також: Жена принца Чарльза станет королевой Британии: подробности

Майкл Варні – охоронець Чарльза розповів, що ситуація була «на волосині» від катастрофи. Адже студентки встигли найняти автомобіль для втечі, організувати місце, де вони могли б утримувати принца. Також охоронець запевнив, що активісткам так і не вдалося реалізувати свій план.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: