Вчора, 14 липня, Росія випустила українським містом Вінниці крилаті ракети. Внаслідок ракетного удару по центру міста загинуло 23 особи, проте ідентифікувати вдалося лише 10 тіл. У лікарнях зараз перебувають 73 потерпілих, 18 людей вважаються зниклими безвісти.

Серед загиблих трьох дітей була 4-річна Ліза, яка мала синдром Дауна, а тіла ще двох дітей досі не ідентифіковані, як і 11 дорослих. Смерті дітей дуже позначилися на всіх, у тому числі на українських знаменитостях, які закликають визнати Росію країною терористом та покарати всіх винних у смертях людей. Пропонуємо дізнатися, що написали представники українського шоу-бізнесу в соціальних мережах:

Олена Зеленська

«Це фото Інстаграм приховає від вас як «травмує». Начебто горе і злочин можна скасувати, просто приховуючи. Але той, хто має людяність, побачить: дитина, її коляска, мати... Російська ракета. Сьогодні. 20 загиблих мирних людей у ​​центрі міста – в офісній будівлі, у медичному центрі, на парковці... Серед них – троє дітей, Росія – держава-терорист, світ, ти маєш це побачити та усвідомити, якщо не злякаєшся прихованого фото. Горе ж, злочин та тероризм не можна перемогти, просто приховуючи його», – підписала кадр Олена.

«Сьогодні з жахом ми побачили фото перекинутого дитячого візка з Вінниці. А потім, читаючи новини, я усвідомила, що я знаю цю дівчинку. Знала… Маленька Ліза сьогодні загинула від російської ракети. Я не буду зараз писати всі слова, які дуже хотілося б сказати тим, хто її вбив, я напишу вам про неї. Ми познайомилися із цією чудовою дівчинкою під час запису відео на різдвяні свята. Світла, щира, радісна дитина, що росла в коханні. Маленька бешкетниця тоді встигла розмалювати за півгодини фарбами не лише себе, свою святкову сукню, а й усіх інших дітей, мене, операторів та режисера… Подивіться на неї живу, будь ласка. Плачу разом із її близькими», – розповіла дружина президента України.

Настя Каменських

«Сімферополь. Ракетний удар по місту сьогодні. На момент, коли я почала писати цю посаду, було відомо про 2 загиблих та 12 поранених. За кілька хвилин інформація оновилася. Нацполіція повідомила про 12 загиблих та 30 поранених. Невинні люди. Ранок. І бажання зробити все можливе, щоби припинилося це цілеспрямоване знищення української нації. Будь ласка, розповсюджуйте інформацію про злочини росії з перекладом на англійську. Світ має це бачити», – написала співачка.

Маша Єфросініна

«Світ! Закривати очі на геноцид, бо набридли погані новини, отже, наближати геноцид до себе!», – підписала публікацію телеведуча.

Олексій Суханов

«…сонячна дівчинка Ліза загинула на місці…під час ракетного обстрілу росіянами Вінниці…її мама у тяжкому стані перебувала в реанімації і на момент публікації не було остаточної інформації про неї... Лізу у перші дні повномасштабної війни Росії проти України з Києва відвезли до Вінницю, рятуючи від обстрілів… рашистське Мінвбивство відзвітувало, що «удару було завдано за націками»: Ліза з мамою йшли на заняття! загинули ще двоє дітей і понад 20 дорослих мирних жителів Вінниці... мені багато чого хочеться сказати про вибляків з раші, але я обмежусь лише єдиним: Бог все бачить! Вам нікуди не сховатися від Нього, країна проклятих вилупок; ваш путін - справжнє ху*ло, як і ви всі - ні на що не здатна біомаса з відмороженими мізками і брудними опами в прямому і переносному сенсах! недолюди недосторонені, назва якої з великої літери жодна людина, яка себе поважає, вже ніколи не напише! …путін – ху*ло! …Світла пам'ять жертвам… Одужання постраждалим… Сил тим, хто втратив близьких, рідних, друзів… Слава Україні! Героям Слава!», – написав український і раніше російський журналіст.

Оля Полякова

«Моя Вінниця!!!! 22 загиблих, 3 дитини! 115 Поранених ... 64 госпіталізовані в т ч . 3 дитини 42 зниклих…..Боже!!!! Зупини це! Росія – терорист!», – підписала відеоролик артистка.

Дмитро Монатік

«Жахи продовжуються. Сьогодні держава-терорист росія вдарила ракетами по жвавому центру процвітаючого та прекрасного міста Вінниця. Внаслідок цього загинуло понад 20 осіб, серед яких є діти. У самому центрі Вінниці знаходиться «Будинок офіцерів» — найбільший культурний центр у місті та області, де ми не раз давали концерти. Сьогодні там мав відбутися виступ @roxolanas. Її команда під час ракетного удару перебувала у центрі, лише прибувши до міста. 1 хлопець загинув, решта досі перебувають у лікарні. Ці кошмарні злочини не пробачити ніколи! Приношу співчуття всім сім'ям постраждалих», – написав Монатик.

Катя Осадча

«У світі втомилися від війни? У Європі все менше хочуть говорити про трагедії в Україні? Це фото для вас і для росіян, які вважають нашу країну суцільною постановкою Страшне фото, а ще за півгодини до цього мама котила коляску, розмовляла з дворічною дочкою і планувала день, саме день, далі ми вже давно не плануємо… Просто уявіть, вони йшли по центр міста, мирного міста. Це терористична атака. Ми закликаємо світ визнати Росію терористичною країною та закрити небо над Україною», – написала телеведуча.

Сергій Бабкін

«Є люди, які кажуть, що «не так все однозначно», що, мовляв, варто подивитися на ситуацію в Україні під іншим кутом. Під яким ще кутом вам потрібно подивитися? За весь час війни вже можна було розглянути все досконало під різними кутами, площинами, зверху вниз і знизу вгору. У мене більше не вистачає слів, які волають. Я дуже хочу, щоб усі ракети, бомби, снаряди, які були випущені та скинуті до моєї країни, повернулися назад до своїх господарів. З тією ж швидкістю, з тією ж міццю і в тій же кількості. Все до єдиної. І так буде. Бо... Бог є, і він справедливо нас розсудить. Наприкінці кожен отримає те, що заслуговує. І всі мої родички, у яких не все однозначно. Знайте. І на ваших руках тисячі людей. РОСІЯ – ТЕРОРИСТ НОМЕР N1 У СВІТІ!!! Хоча вам, це навіть може бути трішки приємно, на задвірках печер вашого нерозуміння», – написав співак.

Яніна Соколова

«Горите в пеклі, орки! Ненавиджу кожного з вас, суки! Сімферополь. 17 загиблих. Серед них дитина у візку з мамою. Усі ви, путінські терористи, заплатите за це!», – підписала відео ведуча.

Оля Цибульська


Вам буде цікаво почитати на Ivona: