Британський політик Борис Джонсон безперечно заслужив звання одного з найкращих друзів України. 58-річний прем'єр-міністр та його країна роблять усе, щоб Україна виграла війну. За чотири місяці повномасштабного вторгнення РФ уряд Сполученого Королівства на чолі з Джонсоном виділив чималу військову та фінансову допомогу. Крім того, було введено санкції проти російського уряду, олігархів та їхніх компаній, та створено державну програму з підтримки біженців.

Читайте також: 41-річний Том Гіддлстон вперше стане батьком

Ivona вирішила поділитися найцікавішими фактами з біографії Бориса Джонсона, який під час війни не побоявся двічі відвідати Київ і навіть змінив у соцмережі прізвище на український лад — Джонсонюк.

Що ви могли не знати про прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона

  • 1. Повне ім'я політика звучить так: Александер Борис де Пфефель Джонсон. Ім'я Борис він отримав на честь російського емігранта, з яким його батьки познайомились у Мексиці.
  • 2. У політика дуже цікавий родовід. Його прадід, турецький журналіст Алі Кемаль, був міністром внутрішніх справ в Османській імперії. Після втечі до Британії він змінив ім'я на Вілфред Джонсон. Прабабусею Бориса була баронеса Марія-Луїза фон Пфеффель. Крім того, Борис вважається нащадком короля Георга ІІ.

via GIPHY

  • 3. Прем'єр-міністр народився у Нью-Йорку, а початкову освіту здобув у Брюсселі.
  • 4. Батько Джонсона на початку 80-х був депутатом Європарламенту.

  • 5. У дитинстві Борису довелося пережити кілька операцій через проблеми зі слухом.
  • 6. Серед кращих друзів політика — брат принцеси Діани Чарльз Спенсер та колишній прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

via GIPHY

  • 7. Перед тим, як стати відомим політичним діячем, Борис будував журналістську кар'єру. Якийсь час він працював у брюссельському бюро видання The Daily Telegraph і у своїх статтях неодноразово критикував діяльність Європейської комісії.

  • 8. Вісім років Джонсон обіймав посаду мера Лондона. У цей період Борис пересувався столицею лише велосипедом, за що отримав прізвисько Boris bikes. Також він два роки обіймав посаду міністра закордонних справ Великої Британії.

via GIPHY

  • 9. Борис Джонсон був тричі одружений. Першою його дружиною була однокурсниця Алегра Мостін-Оуен, з якою він розлучився через три роки після весілля. Із другою дружиною Мариною Вілер політик прожив у шлюбі 25 років. У них народилося четверо дітей: дочки Лара та Касія та сини Майло та Теодор. Втретє Джонсон одружився з дочкою своєї однокласниці Керрі Саймондс, яка молодша на 24 роки. У пари двоє дітей — 2-річний син Вілфред та дочка Ромі, яка з'явилася на світ у грудні 2021 року. Крім того, прем'єр-міністр має 13-річну позашлюбну доньку від мистецтвознавиці Хелен Макінтайр. Загалом у Бориса Джонсона — семеро дітей. Старшій дитині політика 29 років, а молодшій — півроку.

  • 10. Ходять чутки, що 58-річний прем'єр-міністр Сполученого Королевства вже обрав музичний супровід для власного похорону. Джонсон хотів би, щоб в останній шлях його провели під трек You Can't Always Get What You Want групи Rolling Stones.

Вам буде цікаво прочитати на Ivona: