Схоже, багато уродженців українських міст із цієї зіркової добірки після переїзду до Москви піддалися російській пропаганді.

  • Віталій Гогунський

Актор і співак, який зіграв Едуарда Кузьміна в російському серіалі «Універ», народився в Кременчуці (за іншими даними в Одесі). Дитинство провів у Полтавській області, а вищу освіту здобув в Одеському національному політехнічному університеті за спеціальністю «Інженер-технолог машинобудування».

Читайте також: Радник Зеленського Роднянський розлучається із зіркою «Ранеток» через війну

Зазначимо, що Гогунський, який кілька років тому співав із Марією Кожевніковою «Мы не хотим войны! Мы объявляем мир!», був помічений на концертах на підтримку російських солдатів.

  • Нонна Гришаєва

Відома російська актриса та пародистка родом із Одеси. Перші ролі у театрі та кіно Нонна зіграла у фільмі Одеської кіностудії та на сцені Одеського театру оперети. Проте, акторську освіту Гришаєва здобула в Росії — у Щукінському училищі.

Цікаво, що колишня одеситка на початку березня порівняла війну України та РФ із сімейним конфліктом і заявила, що хоче примирення.

Нонна Гришаєва Фото: instagram.com/grishaevanonna
Нонна Гришаєва Фото: instagram.com/grishaevanonna

  • Олена Яковлєва

Знаменита кінозірка народилася у місті Новоград-Волинський Житомирської області. Батько актриси був військовослужбовцем, тож сім'я часто переїжджала. Своє дитинство Олена провела у Нижньоудинську Іркутської області. Проте школу закінчила у Харкові. До Москви переїхала на початку 80-х.

У березні 2022 року Яковлєва звинуватила українців у тому, що через війну вона не змогла приїхати на похорон батька до Харкова. Нібито це українська сторона не хотіла організовувати зелені коридори, щоб випустити з міста хоча б дітей.

  • Дмитро Шевченко

Зірка серіалу «Мажор» народився в Одесі. У рідному місті він закінчив інженерно-економічний факультет Одеського політехнічного інституту та грав у КВК.

Акторську освіту Шевченко здобув на початку 90-х у Ленінграді. Якийсь час працював в одному з театрів Санкт-Петербурга, а з 1997 року живе в Москві.

На відміну від своїх колег Дмитро намагається не говорити на політичні теми публічно. Тому невідома його позиція щодо війни в Україні.

  • Ольга Красько

Актриса народилася у Харкові у родині росіянина та українки. Разом із батьками переїхала до Москви, де на початку 2000-х закінчила Школу-студію МХАТ.

Коментуючи війну, Красько заявила, що «все в руках Божих» і що всі люди у світі мають стати «добрішими і більш терплячими один до одного». А днями стало відомо, що Ольга виступила для поранених російських солдатів у шпиталі.

  • Лідія Вележева

Вележева родом із Києва. Після розлучення батьків, вона разом із сестрою-близнюком Іриною опинилася в школі-інтернаті, оскільки у мами не вистачало часу на виховання доньок через важку роботу на тютюновій фабриці.

Під час занять у шкільному драматичному гуртку, де ставилися п'єси українською, Лідія захопилася акторством. У 13-річному віці вона сама прийшла на Кіностудію імені Олександра Довженка у Києві та принесла своє фото для картотеки дітей-акторів. І незабаром здобула першу головну роль у картині Одеської кіностудії «Очікування».

Після закінчення школи не змогла вступити до Київського театрального інституту імені І. К. Карпенка-Карого. Тож через рік вирішила поїхати до Москви, де її з першої спроби взяли до Щукінського училища.

Актриса входить до політичної партії «Єдина Росія» і навіть була довіреною особою кандидата на посаду президента РФ Володимира Путіна у 2012 році.

Лідія Вележева
Лідія Вележева
kinoteatr.ru

  • Сергій Гармаш

Актор народився у Херсоні, а спеціальність «Артист театру ляльок» здобув у Дніпропетровському театральному училищі.

Після служби в армії в одному з міст Тверської області переїхав до Москви, де закінчив Школу-студію МХАТ.

Коментарів актора з приводу війни нам не вдалося знайти у Мережі. А з попередніх інтерв'ю Гармаша теж складно визначити на чиєму боці. То він каже, що патріот Росії і голосував за Путіна. То стверджує, що Росія принижує Україну і що він завжди буде на боці батьківщини. То взагалі говорить, що артисти повинні бути поза політикою.

Сергій Гармаш
Сергій Гармаш
kinoteatr.ru

  • Ярослав Бойко

Артист народився у Києві та мріяв закінчити Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого. Навчання у ВНЗ велося українською мовою, з якою у Ярослава були проблеми через русизми та погану вимову. Тому через рік Бойко забрав документи та переїхав до Москви, де здобув акторську освіту у Школі-студії МХАТ.

Ярослав вважає за краще не висловлюватися на політичні теми. Але в одному з інтерв'ю 5-річної давності зізнався, що його не сприймають «своїм» ні в Україні, ні в Росії. Нібито в Києві його називають «москалем», а в Москві — «хохлом».

Ярослав Бойко
Ярослав Бойко
kinoteatr.ru

  • Андрій Чернишов

Чернишов народився у Києві в сім'ї директора школи та вчительки. Після третього класу разом із батьками переїхав на Забайкалля. На початку 90-х вирушив підкорювати Москву, де й здобув акторську освіту в училищі імені М. Щепкіна.

Читайте також: Голлівудська зірка Мілла Йовович записала відеозвернення до українського народу

Нещодавно з'явилася інформація, що Чернишов разом із колегами відмовився їхати виступати в анексованому Криму. ЗМІ відразу вирішили, що таким чином актори висловили підтримку Україні. Але пізніше Чернишов спростував політичні мотиви відмови від виступу в Севастополі, посилаючись на фінансові суперечки з організаторами заходу.

Андрій Чернишов дружиною Фото: instagram.com/andreychernyshov.a.ch.in
Андрій Чернишов дружиною Фото: instagram.com/andreychernyshov.a.ch.in

  • Юрій Батурін

Зірка серіалу «Обручка» родом із села Ставидла Кіровоградської області. З 14 років майбутній актор навчався у Дніпропетровську. У цьому ж місті він вирішив вступити до театрального ВНЗ. Через низький зріст його не взяли на акторське відділення, тому навчання він розпочав на ляльковому відділенні. Після занять легкою атлетикою Юрій додав у зрості, що дозволило йому перевестись на акторський факультет. Після нетривалої роботи у Дніпропетровському театрі юного глядача Батурін вирушив до Москви, де здобув ще одну освіту у Російській академії театрального мистецтва.

Коментуючи війну, Брій заявив: «Росія нікуди не піде. Швидше, Україну як державу буде обнулено. Вона називатиметься як завгодно тільки не Україна, може Новоросія, Малоросія». Також він додав, що Україна – це «штучне утворення», і що українська мова – діалект слов'янської.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: