Багато західних виконавців, акторів, телеведучих та представників королівських сімей підтримують нашу країну матеріально, роблячи щедрі пожертвування в благодійні організації або створюючи власні фонди.

Читайте також: Лілія Подкопаєва розсекретила, які у неї зараз стосунки з кумою Ані Лорак

Дехтоз них навіть вирішив поселити біженців з України у своїх особняках. Розповідаємо, хто зі світових знаменитостей відкрив свій будинок для українців, котрі втекли за кордон від війни з РФ.

Бенедикт Кембербетч

Зірка серіалу «Шерлок» та фільму «Доктор Стрендж» у березні на церемонії вручення кінопремії BAFTA оголосив про те, що візьме участь в урядовій програмі надання житла українським біженцям.

Через місяць в інтерв'ю Sky News актор розповів, що вже познайомився з українцями, які після необхідного лікування переїдуть до його будинку в Лондоні.

Бенедикт Кембербетч
Бенедикт Кембербетч
Getty Images

Оззі та Шерон Осборн

Про своє рішення надати притулок біженцям з України подружжя Осборн повідомили на початку березня. Рок-музикант та ведуча нададуть двом українським сім'ям своє житло у невеликому селі Джорданс у Великій Британії.

Оззі і Шерон Осборн
Оззі і Шерон Осборн
Getty Images

Шер

18 березня американська виконавиця Шер написала у своєму Twitter-акаунті, що хоче допомогти українським сім'ям, які втекли від війни з РФ. 75-річна володарка «Оскара» пообіцяла, що біженці з України в її будинку почуватимуться в безпеці, і про них буде кому подбати.

Шер
Шер
Getty Images

Королівська родина Бельгії

Король Філіп та королева Матильда нададуть українцям дві квартири. Раніше благодійний фонд королівської сім'ї хотів там поселити бельгійські сім'ї з низькими доходами, але вирішив, що зараз українцям житло потрібніше.

Королівська сім'я Бельгії ©instagram.com/belgianroyalpalace
Королівська сім'я Бельгії ©instagram.com/belgianroyalpalace

Королівська родина Нідерландів

Наприкінці березня стало відомо, що король Віллем-Олександр та королева Максима готові надати біженцям з України одну зі своїх резиденцій, яку вони орендують у держави. З середини квітня замок Хет-Лоо на околиці міста Апелдорн став центром прийому українців, які втекли від війни з РФ. У палаці є місце для 30 людей.

Королівська сім'я Нідерландів
Королівська сім'я Нідерландів
instagram.com/koninklijkhuis


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: