Прем'єра легендарного фільму "Мулен Руж!" відбулася у травні 2001 року, зараз йому 21 рік. Ця кінострічка заполонила серця мільйонів глядачів, які із задоволенням переглядають історію кохання бідного письменника Крістіана та куртизанки Сатін, які змушені приховувати почуття через багатого Герцога.

Читайте також: Николь Кидман разоткровенничалась о разводе с Томом Крузом

Зазначимо, що мюзикл База Лурмана вже два десятиліття входить до топ-100 кращих картин сучасності. Ivona розповість вам маловідомі факти про зйомки та акторів, які були причетні до фільму «Мулен Руж!».

Юен Мак-Грегор та Ніколь Кідман
Юен Мак-Грегор та Ніколь Кідман
Кадр з фільму

Зламане ребро

На зйомках головна героїня Ніколь Кідман двічі ламала ребро. Вперше вона отримала перелом через Юена Макгрегора, який упустив її під час танцю. А вдруге те саме ребро тріснуло через корсет, який помічник костюмера сильно затягнув.

Ніколь Кідман
Ніколь Кідман
Кадр з фільму

Відмова від зйомок

Ніколь Кідман не змогла зніматися в культовому трилері «Кімната страху» через перелом ребра. Актриса мала приступити до зйомок після прем'єри мюзиклу, але через травму їй довелося відмовитися, і роль дісталася Джоді Фостер.

Ніколь Кідман у відвертому вбранні
Ніколь Кідман у відвертому вбранні
Кадр з фільму

Проблеми зі спиною

Джон Легуїзамо так хотів ужитися в роль півтораметрового художника Анрі Тулуз-Лотрека, що вирішив пожертвувати своїм здоров'ям. Він постійно ходив навколішки. Однак навіть незважаючи на те, що для актора зробили спеціальні подушечки, у нього почалися проблеми зі спиною, яких він мучив ще 5 років.

Юен Мак-Грегор
Юен Мак-Грегор
Кадр з фільму

Інші актори

Спочатку на роль Крістіана розглядали Леонардо ДіКапріо та Хіта Леджера. Але ДіКапріо не підійшов по голосу. На роль Сатін претендувала Кетрін Зета-Джонс, Кортні Лав, Кейт Уінслет та Рене Зеллвегер, але жодна не вразила Лурмана так, як Ніколь Кідман, якій дісталася роль.

Леонардо Ді Капріо
Леонардо Ді Капріо
Кадр з фільму

Актори з «Мулен Руж!»
Актори з «Мулен Руж!»
Кадр з фільму

Зелена фея

На роль феї, яка виникала після вживання абсенту, взяли Кайлі Міноуг. Але спочатку режисери хотіли, щоб вона мала альтер-его – Оззі Осборн. У результаті від цієї витівки чомусь відмовилися, залишивши у фільмі лише крик Оззі, який звучить тоді, коли фея має червоні очі.

2 роки на пісні

Режисер Баз Лурманн два роки перед зйомками вибивав права на всі пісні. Він особисто їздив до Полу МакКартні та Елтона Джона, щоб підписати з ними договір. А ось The Rolling Stones відмовилися пролунати у мюзиклі. Фільм «Мулен Руж!» отримав «Оскар», «Золотий глобус» та премію Bafta за найкращу музику.

Ніколь Кідман на зйомках мюзиклу
Ніколь Кідман на зйомках мюзиклу
Кадр з фільму

Найдорожча прикраса

У фільмі були не лише яскраві костюми, а й прикраси. Кольє, яке Герцог подарував Сатіну – це був не реквізит, а реальні діаманти. Його 4 місяці майстрував дизайнер Стефано Контурі з 1308 діамантів та сапфірів у 2.5 карата.

Кольє на шиї Ніколь Кідман
Кольє на шиї Ніколь Кідман
Кадр з фільму

Зазначимо, що кольє до цього дня вважається найдорожчою окрасою, коли-небудь зробленою для кіно. Зараз його вартість оцінюють у понад 3 мільйони доларів.

Ніколь Кідман отримала головну роль Сатін
Ніколь Кідман отримала головну роль Сатін
Кадр з фільму

Смерть під час зйомок

Першого ж дня зйомок у режисера База Лурмана помер батько. Він встиг відвідати його перед смертю і почути слова, якими він поділився з глядачами. Батько йому сказав: Що ти тут робиш? Повертайся до роботи!». І наступного дня після смерті батька режисера зйомки відновились.

Баз Лурман та Ніколь Кідман
Баз Лурман та Ніколь Кідман
Фото из открытых источников

Автор: Леся Сайко


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: