«Аватар: Шлях води» досяг великої віхи касових зборів, перевищивши 550 мільйонів доларів продажів квитків по всьому світу. Але фільм з бюджетом у 350 мільйонів доларів має способи вийти на рівень беззбитковості і досягти прибутковості в прокаті.

Читайте також: Для кіноманів: ТОП-10 найкасовіших фільмів у світі за рейтингом

На щастя для режисера Джеймса Кемерона та Disney, які володіють правами на «Аватар» після придбання 20th Century Fox у 2019 році, науково-фантастичний сіквел вже залишається сильним у прокаті. Всього за п'ять днів він став одним із восьми фільмів цього року, які подолали позначку півмільярда переглядів по всьому світу. А до Нового року фільм прагне досягти позначки 1 мільярд доларів.

Читайте також: ТОП-5 найкасовіших фільмів першої половини 2022 року

У вівторок «Аватар: Шлях води» додав солідних 18,3 мільйонів доларів усередині країни та 40,5 мільйонів доларів на міжнародному ринку. На сьогоднішній день він заробив 168,6 мільйона доларів усередині країни та 387,3 мільйона доларів на міжнародному рівні, внаслідок чого його глобальний підрахунок становив 555,9 мільйона доларів.

Читайте також: ТОП-10 самых кассовых новогодних фильмов в истории

Через перешкоди, пов'язані з пандемією, особливо в міжнародному прокаті, «Шлях води» не наблизиться до того, щоб досягти висот свого попередника, який є найкасовішим фільмом в історії. Оригінальний фільм, випущений у 2009 році, зібрав приголомшливі 760 мільйонів доларів у Північній Америці та 2,92 мільярда доларів у всьому світі.

Читайте також: Назван самый «кассовый» актер Голливуда

Прогнозується, що у вихідні «Аватар: Шлях води» знизиться на 40-50% порівняно з його дебютом у 134 мільйони доларів, внаслідок чого продаж квитків становитиме від 67 до 80 мільйонів доларів. Очікується також, що протягом тижня, що передує Різдву, яке випадає на неділю, кількість учасників продовжуватиме зростати. Хоча три основні фільми — блискуча епопея про шоу-бізнес режисера Демієна Шазеля «Вавілон», анімаційний фільм «Кіт у чоботях: Останнє бажання» студії Universal та біографічний фільм Sony про Вітні Х'юстон «Я хочу потанцювати з кимось» — вийдуть на екран у п'ятницю, жоден із них не наблизиться до цього, щоб повалити «Аватар 2» з першого місця у вітчизняних чартах.

Сем Вортінгтон, Зої Салданья, Стівен Ленг і Сігурні Уівер повернулися в «Шлях води», який триває три години і 12 хвилин і розповідає про сім'ю Саллі під водою, коли вони борються зі стихіями на Пандоре, щоб залишитися живим і захистити один одного. Давно відкладений фільм отримав позитивні відгуки, а головний кінокритик Variety Оуен Глейберман написав: «Кемерон, чотирирічний ветеран логістики бравурних бойовиків, не втратив жодної краплі своєї чарівності».


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: