Відома американська актриса Анджеліна Джолі відмовляється від своєї ролі в Організації Об'єднаних Націй. 47-річна зірка та активістка з 2002 року надає особливу послугу ООН, агентству у справах біженців.

«За понад 20 років сьогодні я йду у відставку з роботи в Агентстві ООН у справах біженців. Я вірю в багато речей, які робить ООН, особливо в порятунок життів через надзвичайну допомогу. В УВКБ ООН повно чудових людей, які щодня змінюють життя людей на краще. Біженці – це люди, якими я захоплююся найбільше у світі, і я присвятила себе роботі з ними до кінця свого життя. Тепер я працюватиму з організаціями, які очолюють люди, які найбільше постраждали від конфлікту, які дають їм найбільше право голосу», — написала Джолі у своєму Instagram.

Читайте також: Анджеліна Джолі показала свою 14-річну дочку Вів'єн: фото

Також вона підтвердила новину про те, що «рухається далі» у спільній заяві, опублікованій з організацією. Відхід Анджеліни дозволить їй «займатися ширшим колом гуманітарних питань та питань прав людини», йдеться у заяві, якою поділилися з HuffPost.

«Після тривалої та успішної співпраці з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою участь і підтримати її рішення», — сказав Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців. «Я знаю, що справа біженців залишиться близькою її серцю, і я впевнений, що вона виявить таку ж пристрасть і увагу до ширшого гуманітарного портфоліо».

Нагадаємо, Анджеліна Джолі пов'язана з організацією як мінімум з 2001 року та виступила з промовою про права людини у 2019 році.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: