Пісенний конкурс Євробачення-2023 пройде у Великій Британії від імені України. Таке рішення Європейська мовна спілка (EBU) ухвалила після того, як Україні відмовили у проведенні конкурсу «з міркувань безпеки».

Організацією події візьметься телерадіокомпанія BBC, йдеться на офіційному сайті конкурсу. У цьому їй допоможуть колеги із «Суспільного» – українського громадського мовника, котрі вважаються переможцями Євробачення-2022 нарівні з гуртом Kalush Orchestra.

«Ми надзвичайно вдячні, що ВВС погодилися провести пісенний конкурс у Великій Британії у 2023 році, – каже виконавчий продюсер Євробачення Мартін Остердаль. - ВВС вже чотири рази брала на себе обов'язок проводити конкурс замість інших країн-переможниць. Переможці цього року – Україна – будуть відзначені та представлені протягом усієї події».

«Конкурс Євробачення-2023 пройде не в Україні, а на підтримку України. Ми вдячні нашим партнерам ВПС за солідарність із нами. Я впевнений, що разом ми зможемо надати українському духу цієї події і вкотре об'єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей», – йдеться у заяві Миколи Чернотицького, голови правління «Суспільного».

Також варто зазначити, що Україна як країна-переможець Євробачення-2022 автоматично потрапить у фінал наступного року.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: