Російський гуморист і телеведучий Максим Галкін, який засудив вторгнення РФ в Україну та виїхав із сім'єю виїхав до Ізраїлю, виключено із переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Читайте також: Сбежавший в Израиль Максим Галкин пожертвовал деньги беженцам из Украины

Нагадаємо, що у листопаді 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України внесло Галкіна до чорного списку. У червні 2022 року це рішення було змінено, і прізвище пародиста зникло із чорного списку. Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Мінкульту.

Останні зміни до переліку було внесено 21 червня 2022 року. Проте не уточнюється які саме. Наразі кількість прізвищ у чорному списку Мінкульту скоротилася з 210 до 209.

Читайте також: Уголовное дело и потеря имущества в РФ: Маша Ефросинина поделилась подробностями разговора с Галкиным

Також не варто забувати, що у червні 2014 року Галкін приїжджав до окупованого Криму, де був у складі журі музичного конкурсу «П'ять зірок», присвяченого святкуванню Дня Росії. За інформацією центру «Миротворець», гуморист ще раз приїжджав до Криму у серпні 2015 року.

Однак у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну Галкін засудив напад Росії та незабаром залишив свою країну, щоб уникнути політичного переслідування. Останні кілька місяців, у період війни в Україні, Галкін відкрито висловлювався проти злочинних дій російської влади. Наприкінці квітня він повідомив, що віддасть частину грошей від концертів в Ізраїлі на допомогу українцям.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: