Незважаючи на те, що сьогодні можна вільно обговорювати сексуальні питання, багато хто все ще соромиться ставити питання про інтимне життя. Саме тому письменниця Емма-Луїза Бойнтон приваблює експертів і проводить заходи Sex Talks, щоб обговорити багато питань, що хвилюють. Бойнтон оприлюднила найчастіші проблеми, з якими поводяться на сеансах. Спойлер: часом це зовсім не проблеми.

Я не можу досягти оргазму від сексу із проникненням — зі мною щось не так?

Це питання виникає на кожному заході. Однак, згідно з дослідженнями, близько 80% жінок не досягають оргазму від сексу з проникненням і такому ж відсотку дівчат необхідна додаткова стимуляція клітора. Вся справа в тому, що довгий час у партнерському сексі між чоловіком і жінкою на перше місце ставилося задоволення чоловіка (це зображалося і в фільмах і акцентувалося в ЗМІ). Тому й уявлення про секс зводилося до вагінального проникнення, і виключалися інші аспекти.

Я ніколи не відчувала оргазм — це порушення?

Близько 43% жінок у певні моменти життя відчувають певний тип дисфункції, і це може бути пов'язане з різними причинами. Експерти радять спочатку вивчити своє тіло та зрозуміти, що вам подобається. Тільки зрозумівши, що вам подобається без тиску, ви можете повідомити вашого партнера про це. За словами секс-терапевтів, відмінний секс залежить насамперед від спілкування.

via GIFER

Я недостатньо «зволожена» під час сексу — що робити?

Якщо раніше за це вас могли затаврувати і сказати, що з вами щось не так, то сьогодні є простий вихід — використовуйте більше мастила.

Чи можна мастурбувати перебуваючи у стосунках?

За словами співзасновниці програми сексуального здоров'я Ferly Біллі Квінлан, сексуальність — це жива субстанція і її потрібно культивувати і харчувати. Самозадоволення не означає, що секс із вашим партнером не досить добрий. Мастурбація — це лише важливий елемент догляду за собою, на який варто знаходити час.

Якщо мені майже 20 і я не втратила невинність — чи все гаразд?

Поняття «невинність» — це те, чого ми повинні позбутися, оскільки воно дає перевагу одному типу сексу над іншими. Сьогодні до поняття сексу відносять не тільки вагінальний з проникненням, а й оральний, анальний, механічний та інші. Попри поширену думку, невинність не є фізичним станом, оскільки далеко не у всіх розривається плевра під час першого проникнення. До того ж, за словами секс-терапевта Кейт Мойл, ми всі ростемо і розвиваємося з різною швидкістю і такого поняття як «має» зробити щось сексуальне до певного віку немає.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: