Тренди 90-х років повертаються, переносячи нас в епоху, коли макіяж був сміливим, яскравим та зухвалим. У цій статті ми розглянемо найпопулярніші тренди макіяжу 90-х, які сьогодні знову актуальні, й розкажемо, як їх можна адаптувати до сучасного стилю.

Тренд № 1: яскраві тіні для повік

Одним із найвідоміших трендів 90-х були яскраві тіні для повік. Від сміливих синіх і зелених відтінків до насичених фіолетових і рожевих — палітра кольорів була неймовірно різноманітною та відчайдушно сміливою. Зараз цей тренд повертається, й обрати яскраві відтінки можна, зокрема, на EVA BEAUTY. Якщо ви ностальгуєте за неоновими і насиченими тінями, щоб це мало актуальний вигляд, поєднуйте їх із більш нейтральним макіяжем обличчя. Використовуйте один яскравий колір на повіках, залишаючи губи й обличчя природними. Це дає змогу дотримуватися балансу в образі.

Тренд № 2: темні відтінки губ

Чітко окреслені темні губи — ще один незабутній тогочасний тренд, який знову перебуває на піку популярності. Темні відтінки, як-от бордо, темно-фіолетовий і навіть чорний, роблять губи виразними й додають образу справжньої драматичності. Щоб мати актуальний вигляд, використовуйте якісні матові помади та контурні олівці для отримання чітких ліній. Поєднуйте темні губи з мінімалістичним макіяжем очей. Жодних стрілок і яскравих тіней робити точно не варто.

Тренд № 3: тоненькі брови

Тонкі брови були головним трендом 90-х, який контрастує із сучасною модою на густі природні брови. Але тонкі брови знову повертаються на модну арену та починають здобувати нових прихильників. Однак екстремально вищипувати брови візажисти не радять, адже це може призвести до випадіння волосків. Обіграти тренд можна, якщо замість надто тонких брів спробувати легке прорідження та чітке підкреслення форми. Використовуйте олівець для брів, щоби створити акуратний вигляд, зберігаючи природність.

Тренд № 4: багато блискіток і глітера

Блискітки та глітер були невід’ємною частиною макіяжу в останнє десятиліття ХХ ст., додаючи кожному образу святковості та яскравості. Вони використовувалися на очах, губах і навіть на обличчі, зокрема у вечірньому мейкапі. Проте якщо хочеться повторити культові образи, які були актуальними 30 років тому, зберігайте стриманість. Бути у тренді дасть змогу нанесення невеликої кількості глітера на повіки або на губи для акценту.

Тренд № 5: глянцеві губи

Глянцеві губи, особливо з використанням блискучих прозорих чи пастельних відтінків, були надзвичайно популярні в 90-ті. Вони надавали губам об’єму та привабливості, чудово освіжали макіяж. Цей тренд можна цілком адаптувати під сучасність. Візажисти радять використовувати блиски для губ із корисним складом, які не лише підкреслюють красу, а й доглядають за шкірою. Пам’ятайте, що глянцеві губи варто комбінувати з лаконічним макіяжем очей для створення свіжого, молодіжного вигляду.

Отже, тренди 90-х у макіяжі повертаються, приносячи із собою дух експериментаторства та сміливості. Адаптуючи їх до сучасного стилю, ви можете створити унікальний і виразний образ. Але пам’ятайте, що мода — це передусім самовираження, тож не бійтеся експериментувати та знаходити свій власний стиль.