Читайте також: Наймодніша стрижка осені 2022: показує Ельза Госк

Фен допомагає не тільки прискорити процес сушіння волосся, але й створити необхідний об'єм або стильне укладання. Тільки багато хто забуває про те, що основна мета догляду за волоссям — підтримувати його здоровим. Розповідаємо, як правильно користуватися феном, щоб зберегти їх у найкращому вигляді.

Правило №1: не сушіть надто мокре волосся

Стилісти рекомендують дати волоссю 10-15 хвилин на природне висихання, яке підготує його до впливу гарячого повітря. Також не можна тримати фен дуже близько, інакше можна спалити волосся. Враховуйте, що найоптимальніша відстань — 15-20 см.

Не сушіть надто мокре волосся
Не сушіть надто мокре волосся
freepik.com

Правило №2: використовуйте термозахисні засоби

Термозахист — один із найважливіших моментів при сушінні волосся феном. Використовуйте спрей, лосьйон або пінку — на власний розсуд. Перевага цих засобів у тому, що вони фіксують вологу всередині волосся — там, де вона потрібна, а також зменшують ризик перегріти або пересушити кожну волосинку.

Правило №3: використовуйте насадки

Насадка-дифузор або насадка-концентратор дозволяють спрямовувати гаряче повітря на конкретну область, а не «дути» їм у різні боки, створюючи хаос на волоссі. Найкраще сушити волосся у напрямку їх зростання — від коріння до кінчиків. Це згладжує кутикулу, надаючи волоссю блиск і прибираючи пухнастість.

Розділяйте волосся на зони та сушіть кожну окремо
Розділяйте волосся на зони та сушіть кожну окремо
freepik.com

Правило №4: розділяйте волосся на зони та сушіть кожну окремо

Як правило, шевелюру ділять на чотири частини: вертикально — по проділу; горизонтально — від вуха до вуха по потиличній частині голови. Починати сушіння рекомендується з будь-якої з зон у потиличній частині.

Правило №5: не досушуйте локони до кінця

Якщо ви створюєте укладання, залиште кінчики трохи вологими, адже саме там волосся найбільш вразливе. При дотриманні всіх вищеперелічених правил ваше волосся точно залишиться блискучим, здоровим і красивим!


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: