Міф №1: Жирна шкіра старіє повільніше

Кожна з нас хоч раз втішала себе цим фактом, коли розглядала черговий прищик і замазувала розширені пори тональним кремом. Але річ у тому, що волокна еластину та колагену ніяк не залежать від активності сальних залоз. Тож не заспокоюємо себе і всіляко захищаємо шкіру від старіння.

Міф №2: Шкіра звикає до крему, і він перестає працювати

Читайте також: Патчі для губ: що це і як правильно їх використовувати

Гіпотеза про те, що шкіра звикає до інгредієнтів крему, не має під собою жодного доказу. Натомість є переконливі аргументи, що кожна людина індивідуальна і потребує особливого догляду за шкірою. І якщо вам пощастило знайти «свій» крем і ефект після використання дуже помітний, — не варто відмовлятися від нього на користь будь-якої гучної новинки.

Міфи про зморшки
Міфи про зморшки
freepik.com

Міф №3: Чим менше усмішок — тим менше зморшок

Це не лише стосується усмішок. Будь-яка міміка загалом призводить до утворення складочок. Так що якщо ви будете ходити з похмурим виразом обличчя і похмурим чолом — старості все одно не уникнути.

Міф №4: Чим раніше почнете використовувати антивікові засоби — тим краще

Ще один міф, адже сироватка, крем чи інші засоби повинні задовольняти поточні потреби шкіри. Це можна порівняти з тим фактом, що всі проблеми мають вирішуватись поступово. Тому антивікові засоби, які ви використовуватимете невчасно, ніякого ефекту не принесуть.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: