Від постійного використання стайлінгових засобів, впливу сонячних променів і впливу навколишнього середовища волосся стає ламким, пушиться, з'являються посічені кінчики. Тьмяні і сухі пасма сигналізують про те, що волоссю не вистачає живлення і зволоження. Ситуацію можна легко виправити за допомогою підручних засобів, які завжди знайдуться на кухні. Використовуйте ці натуральні та доступні б'юті-засоби — вони дадуть ефект, який можна навіть порівняти із дорогими салонними процедурами.

Мед

Мед
Мед
freepik.com

Поживні маски з меду улюблені багатьма. Він відмінно зволожує волосся, відновлює пошкоджені локони і робить їх блискучими і гладкими. Крім цього, мед лікує свербіж і подразнення шкіри голови. Плюс цього б'юті-інгредієнта в тому, що його не потрібно змішувати з іншими компонентами, він діє ефективно навіть самотужки. Мед слід наносити на вологе волосся, втираючи в шкіру голови. Щоб підсилити результат, потрібно створити тепловий ефект, обернувши голову поліетиленом і рушником. Будьте обережні і заздалегідь переконайтеся, що у вас немає алергії на мед — нанесіть пару крапель на маленьку ділянку шкіри і простежте за реакцією. Якщо після нанесення меду виникло печіння або почервоніла шкіра, варто швидко змити маску.

Оливкова олія

Оливкова олія
Оливкова олія
freepik.com

Олія оливи — лідер по вмісту ненасичених жирних кислот. До її складу входить безліч корисних компонентів, таких як кальцій, залізо, фосфор, вітаміни А, Е і К. Вона відновлює волосся, обволікає його тонкою захисною плівкою, яка захищає локони від шкідливого впливу зовнішнього середовища, включаючи впливи прасок і УФ-променів. Вона ідеально підходить власницям сухого і ламкого волосся, але не рекомендується тим, у кого пасма і так схильні до жирності. Перед нанесенням підігрійте масло в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд і нанесіть на волосся і коріння, масажуючи шкіру голови.

Кефір

Кефір корисний не тільки для прийому всередину, але і як засіб догляду за волоссям. Він містить масу корисних речовин, серед яких вітамін Е, кальцій і вітаміни групи В. Цей кисломолочний продукт очищає шкіру голови, що особливо актуально для тих, хто страждає від лупи та себореї, а також для власниць жирного типу шкіри. Крім цього, кефір зволожує сухі локони, лікує січені кінці і запобігає випаданню волосся, оскільки живить волосяні фолікули. Нанесіть кефір на волосся, огорніть целофаном і рушником, залишивши на годину. При регулярному застосуванні кефірні маски покращать якість і зовнішній вигляд локонів. Проте не рекомендується використовувати кефір для фарбованого волосся — він швидко вимиває пігмент.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: