Дистанційна шкільна освіта в сучасних реаліях стає неймовірно актуальною. Це безпечно, зручно і дає можливість навчатися за українською програмою навіть з-за кордону. Проте батьків майбутніх першокласників турбує, як саме проходитиме навчання і чи не ляже воно повністю на плечі дорослих? Ми поспілкувалися про це з фахівцями першої та найбільшої дистанційної школи України «Оптіма».

Перший клас — відповідальна пора. Найголовніша мета — навчити дитину вчитися і м’яко адаптувати до нового етапу життя. Як це відбувається в «Оптімі»?

В «Оптімі» процес адаптації відбувається максимально м’яко. Дитина залишається в безпечному середовищі, в оточенні рідних. Родині не потрібно змінювати графік життя, адже навчальна платформа доступна 24/7 і уроки можна проходити в будь-який зручний момент. Не потрібно вставати рано або засиджуватися за домашніми завданнями допізна — навчання можна просто і зручно підлаштувати до біоритмів і графіку кожної родини.

Дистанційна школа «Оптіма». Фото: пресслужба
Дистанційна школа «Оптіма». Фото: пресслужба

Діти можуть самостійно навчатися в першому класі?

Ми зробили все необхідне, щоб нашим найменшим школярикам було передусім цікаво вчитися. Маємо унікальні уроки у вигляді мультфільмів, які просто і доступно навчають дитину за програмою НУШ. З ними можна ознайомитись абсолютно безоплатно, замовивши демодоступ строком на 7 днів. Ці уроки – наше ноу-хау, яке не має аналогів ані в Україні, ані у світі! Вони утримують увагу і стимулюють бажання вчитися. Проте дорослим все-таки необхідно організувати навчальний процес: робоче місце, технічне оснащення. Саме батькам на перших етапах необхідно посадовити дитину за стіл, ввімкнути комп’ютер або ноутбук, увійти в систему і простежити за тим, щоб малеча приділила уроку достатньо уваги й сумлінно виконувала завдання.

Чи є якісь додаткові послуги для першачків?

Безумовно, є родини, в яких робота займає більшість часу. Саме для них були розроблені такі додаткові послуги, як онлайн-класи та тьюторинг. З ними дитина завжди залишається під наглядом і опікою професіоналів. Ці послуги користуються популярністю не тільки в молодших, але й у старших класах. Вони допомагають зібратися і налаштуватися на серйозну роботу, розібратися в усіх темах, виявити й закрити можливі прогалини у знаннях.

Дистанційна школа «Оптіма». Фото: пресслужба
Дистанційна школа «Оптіма». Фото: пресслужба

Що краще обрати з додаткових послуг: онлайн-клас чи тьюторинг?

Це питання найліпше вирішувати індивідуально. Тьютор – не вчитель-предметник. Його задача – індивідуальна робота і піклування. Він формує план розвитку здібностей учня, орієнтуючись на знання та особисті вподобання дитини. Він допоможе розкрити потенціал учня, стати йому більш самостійним у навчанні.

Натомість онлайн-клас залучає позитив від знаходження у групі однокласників – це буває дуже корисно на дистанційному навчанні. Під час занять вчитель пояснює нову тему, відповідає на запитання учнів. Відпрацьовуються навички, отримані під час попередніх уроків.

Отримати детальну інформацію і записатися на навчання можна за телефонами: +38 (067) 333-91-87, +38 (099) 333-91-87.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: