До Міжнародного дня захисту дітей 1 червня благодійний фонд «Майбутнє для України» проведе акцію Future for Ukrainian Children. Мета проєкту — привернути увагу світу до проблеми дітей, які стають сиротами через війну, та забезпечити для них гідні умови життя.

Акції в найбільших містах Європи та США відбудуться 1 червня з 12:00 до 15:00 (Париж — з 16:00 до 18:00) на великих площах Лондона (Даунінг-стріт, 10), Нью-Йорка (Рокфеллерський центр), Парижа (Отель-де-Віль) та Берліна (Паризька площа).

Читайте также: Итоги 2022 года: у кого из украинских звезд родились дети во время войны

У кожному місті учасники заходу триматимуть 24 дитячі футболки з іменами дітей та назвами міст, де вони стали сиротами. Кожна з 24 футболок — це історія зламаної дитячої долі. 24 — число, яке символізує дату початку війни.

Імена на футболках належать дітям під патронатом Центру Опіки Сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ. З понад 800 дітей, якими наразі опікується Центр, понад 160 стали сиротами через війну. Фонд Future for Ukraine збирає кошти, щоб допомогти цим дітям з найнеобхіднішим — харчуванням, гігієнічними та медичними засобами, а також належними умовами проживання.

фото: Future for Ukraine
фото: Future for Ukraine

«Сотні українських дітей однієї миті втратили рідних, домівки та шанс на безхмарне майбутнє. У стані шоку діти потрапляють до притулків, які зовсім не схожі на їхні домівки. Деякі діти евакуювалися до інших країн без батьків, іноді не знаючи, чи вони досі живі.

Важко навіть уявити, що переживають ці діти. Це понівечене дитинство та довічна травма. Того, що вони колись знали про життя й так любили, більше не існує. Ми маємо допомогти дітям, які втратили батьків та мирне дитинство. Ми маємо захистити їх та їхнє майбутнє», — каже співзасновниця фонду Future for Ukraine Олена Сотник.

Читайте также: Как война отразится на психике детей: рассказывает доктор Комаровский

Future for Ukraine — міжнародний благодійний фонд, створений десятьма завзятими українками з різних професійних сфер, які не можуть стояти осторонь війни в Україні. FFU надає гуманітарну та медичну допомогу тим, хто цього потребує найбільше: дітям, медичним закладам та українцям, які мають потребу у лікуванні в Україні та за кордоном.