Міжнародна спільнота не залишається осторонь української біди від початку нового наступу наприкінці лютого, і все більше компаній та організацій прагнуть проявити свою солідарність та допомогти.

Одна з найбільших і найдавніших благодійних організацій CARE також запропонувала свою підтримку. Вона працює вже понад 75 років і допомагає у більш ніж 100 країнах. Через війну з росією та спричинену нею гуманітарну кризу Україна увійшла до числа тих, кого сьогодні активно підтримує CARE.

фото: «Твоя опора»
фото: «Твоя опора»

«Ми дійсно пишаємося тим, що співпрацюємо з «Твоєю опорою» всередині України та допомагаємо людям, які потребують цього, медичним обладнанням та ліками. Робота через партнерські організації важлива, тому що місцеві організації — це люди, які збираються змінити громадянське суспільство. «Твоя Опора» — чудовий приклад», – розповідає Карл-Отто Зентель, генеральний директор CARE Німеччина.

фото: «Твоя опора»
фото: «Твоя опора»

На перший пакет допомоги від CARE для однієї з київських лікарень вдалося закупити важливе реанімаційне обладнання. Це і наркозна станція, і апарати штучної вентиляції легень, і пересувні світильники, і апарат ультразвукової діагностики та багато інших медичних приладів і товарів. У лікарні кажуть, що таке обладнання дозволить їм оперативніше діагностувати захворювання та бути мобільнішими, що надзвичайно важливо в умовах воєнного стану. А відтак — врятувати більше українців, зокрема тих, хто фізично постраждав від війни.

фото: «Твоя опора»
фото: «Твоя опора»

«Ми пишаємося партнерством з CARE і вдячні за їх допомогу. Водночас ми просимо не забувати про Україну! Щодня гинуть люди — діти та дорослі. Це пекло, яке стало нашою реальністю. Тож ми просимо підтримувати українців», — каже Валерія Татарчук, засновниця українського благодійного фонду «Твоя Опора».

фото: «Твоя опора»
фото: «Твоя опора»

Для довідки

CARE — провідна гуманітарна організація, що заснована у 1945 році. У 2021 році CARE International працювала у більш ніж 100 країнах, охопивши понад 100 млн людей. CARE працює по всьому світу, щоб рятувати життя, подолати бідність і досягти соціальної справедливості.

«Твоя Опора» — український благодійний фонд, заснований у 2014 році Валерією Татарчук, щоб допомагати дітям із вродженими вадами серця. Із початком російсько-української війни фонд розширив спектр своєї діяльності і почав надавати гуманітарну допомогу постраждалим від воєнних дій дітям, дорослому цивільному населенню, лікарням, зокрема прифронтовим, і дитячим медичним закладам.