Незабаром настане Новий рік. Це четвертий зодіакальний рік за китайським календарем - рік Чорного Водяного Кролика (Кота), який буває раз на шістдесят років. У цій статті Ivona розповість усе найважливіше та найцікавіше про символ 2023 року.

Рік Кролика обіцяє добро, романтику, спілкування, сімейне щастя. Вважається, що цього року сімейні конфлікти та суперечки з дорогими людьми обійдуть стороною. А ось будинок, навпаки, стане повною чашею, оскільки Кролик (або Кіт) – істота м'яка, ласкава і ніжна. Воно не здатне завдати серйозної шкоди.

Опис та характеристика Чорного Водяного Кролика (Кота):

Саме стосункам із близькими цього року варто приділити особливу увагу. Кролик – істота сімейна. Для нього особливе значення має друга половинка та потомство. Цього року багато пар наважаться на офіційне укладання шлюбу і обзаведуться поповненням у сім'ї. Також Кролик це символ достатку, щастя, довгого радісного життя.

Рік Чорного Водяного Кролика
Рік Чорного Водяного Кролика
freepik.com

Вода — символ рухливості і водночас м'якої сили. Конфлікти вдасться вирішити за допомогою переконання, а багато слизьких ситуацій взагалі зійдуть нанівець.

Колір року – чорний. Він означає силу, завзятість. Для повноти картини слід розглянути число року – 7. Це мудрість, витонченість, схильність до знань.

Як залучити удачу до будинку у 2023 році?

У китайській традиції статуетки кролика часто використовують із залучення удачі. Вважається, що якщо в оселі з'явиться фігурка кролика або кота (особливо золотого кольору і сидить на монетах), то приємні зміни не забаряться. У життя прийдуть добробут, мир, кохання.

Що дарувати на Новий рік 2023
Що дарувати на Новий рік 2023
freepik.com

Читайте також: Как не набрать вес на Новый год

Щоб у квартирі панувала гармонія, сімейна ідилія, фігурку кролика (цього разу білого кольору) слід поставити на підвіконня.

Тим, кому не вистачає терпіння та доброти, слід обзавестися кроликом на задніх лапах з піднятою мордочкою.

А ось Кролик із морквиною в лапках – це символ удачі в бізнесі. Якщо вам потрібна підтримка у справах, слід купити такий талісман.

Як і де краще зустрічати та відзначати Новий рік 2023?

Читайте також: Какие фильмы посмотреть на Старый Новый год 2022: ТОП-25

Кролик - тварина домашня (як і Кіт), тому і найкращим місцем для зустрічі Нового року буде власна квартира або будинок. І це має бути повною мірою сімейне свято — не запрошуйте випадкових чи малознайомих особистостей, а лише близьких людей — родичів чи друзів.

Як і де краще зустрічати та відзначати Новий рік 2023
Як і де краще зустрічати та відзначати Новий рік 2023
freepik.com

Що вдягнути на Новий 2023 рік?

Читайте також: Как одеться на старый Новый год: ТОП-5 лучших образов

Цього року є, з чого вибрати! Не тільки відтінки, а й кольори, як то кажуть, в асортименті, на будь-який смак! Можна порадувати господаря року та вибрати святкове вбрання чорного кольору. Але в ньому обов'язково має бути натяк на воду — блиск або відповідні аксесуари.

Якщо ж ви - прихильник класики, одягайте сукні та костюми білого та сірого кольорів. Можна віддати і данину Котикові. Тут не зайве згадати стару прикмету: триколірний кіт — до успіху. Вмієте поєднувати відтінки – дійте!

Що одягни на Новий рік 2023
Що одягни на Новий рік 2023
freepik.com

Цього року варто уникати навороченого та складносурядного вбрання. Кролик (Кіт) за простоту та природність. Складні вбрання та пишні зачіски залиште іншим разом, а зараз обирайте природність.

Як правильно прикрасити будинок до Нового року 2023 року?

У будинку не повинно бути квітів, що кричать. Постарайтеся прибрати з інтер'єру червоний та близькі до нього відтінки. Перевагу віддайте світлим тонам та зеленому. Добре декорувати будинок живими квітами - зрізаними або горщиками. З них можна скласти симпатичні інсталяції. Пам'ятайте: і Кіт і Кролик люблять природу і залишаться задоволені вашим задумом.

Як прикрасити будинок до Нового 2023 року
Як прикрасити будинок до Нового 2023 року
pixabay.com

Уникайте анімалістичних принтів – господарі року не повинні відчувати конкуренцію. А малюнок зебри чи леопарда саме так і сприймуть. Створіть в будинку м'які і затишні куточки - з пледами і подушками, в яких хотілося б проводити більше часу і ніжитися.

Новорічні прикраси для дому на рік Чорного Водяного Кролика
Новорічні прикраси для дому на рік Чорного Водяного Кролика
pixabay.com

Що приготувати на новорічний стіл?

Читайте також: Что приготовить на китайский Новый год: курица с фруктами

Нагадаємо, цей рік подвійний Кота/Кролика, а тому й частування на столі повинні задовольняти смакам одразу двох тварин. Постарайтеся, щоб на столі обов'язково були присутні страви з риби - заливне, салат, смажена чи солона риба.

Також обов'язково багато овочів та зелені. Спробуйте зробити акцент столу на салатах та закусках. Це буде оригінально та корисно. І через кілька годин сидіння за столом не буде почуття перенасичення. Головною стравою можна зробити запечену курку чи свинину.

Що готувати на рік Чорного Водяного Кролика
Що готувати на рік Чорного Водяного Кролика
freepik.com

Сервірування новорічного столу:

У сервіруванні столу використовуйте білі кольори та золоті акценти – свічки, серветки, посуд. На стіл можна поставити фігурку кролика. Хазяїну року це потішить.

Сервірування новорічного столу
Сервірування новорічного столу
pixabay.com

Що можна дарувати на рік Чорного Водяного Кролика (Кота)?

Здається, багато хто визнає фігурку кота чи кролика — ідеальним подарунком? Можливо. Ці тварини – на щастя в будинку. Але, перш ніж купувати такий презент, обов'язково уточніть у обдаровуваного, чи він потрібен йому і чи готовий він його прийняти. Чи не гіпотетично, а реально. Якщо згода буде, купуйте.

Є безліч інших варіантів. Наприклад, інтер'єрні прикраси - картини, дзеркала, подушки та пледи. Все те, що створює затишок, який люблять і Коти та Кролики.

Непогано вручити набір чашок чи келихів, а також велику тарілку. Можна сміливо дарувати квіти в горщиках – вони також створюють затишок! Добре подавати в подарунок талісмани та прикраси у вигляді кота чи кролика – підвіски, шарми на браслети, брелоки.

Чого чекати від 2023 року?

Рік обіцяє бути досить стабільним. Великі економічні кризи, швидше за все, обійдуть вас. Не варто планувати на рік грандіозні події, які мають перевернути ваше життя. Краще провести його досить рутинно, як це дивно не звучало б. Ні Кіт, ні Кролик не любить різких рухів тіла. А ось для одруження, час цілком сприятливий. Хазяїн року оцінить родину! Пам'ятайте, за що б ви не бралися цього року, важливо зберігати почуття міри та гідність.

Новий рік 2023
Новий рік 2023
freepik.com

Прикмети на 2023 рік:

Читайте також: Гадания на старый Новый год: как предугадать судьбу?

Рік кролика сприятливий для подорожей і пізнання нового. Не варто проводити відпустку вдома або у звичній обстановці, влаштуйте собі сюрприз і вирушайте у нове місце. Але подорож має бути обов'язково продумана до дрібниць.

Цього року треба постаратися вирішити житлове питання — зараз слушний час. Пам'ятайте, у Новий рік треба увійти без будь-яких заборгованостей. Це стосується позик, оплати різних рахунків і, що важливо, відносин. Розставте всі крапки над "і" у спілкуванні з близькими та друзями.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: