Ортопедичні подушки допомагають знімати напругу в шиї та плечах, тому багато українців, які працюють по 8-9 годин за комп'ютером, вже обзавелися корисними «помічниками». Але за такими подушками, як і за будь-якими іншими, потрібен правильний догляд, а враховуючи те, що вони виготовлені з високотехнологічних матеріалів, просто закинути в пральну машинку щорічно не найкраща витівка. Як же доглядати ортопедичні подушки— читайте на Ivona.

Вибір відходу залежить від матеріалу, з якого зроблена подушка. Ми розглянемо найчастіше використовувані: memory foam, латекс та холофайбер.

Як доглядати за подушкою з memory foam?

Такі подушки «запам'ятовують» найбільш зручну позу голови і шиї під час сну і підтримують її протягом усього часу відпочинку. Подушки з поліуретанової піни не можна прати в машині, інакше матеріал зіпсуватися. Такі ортопедичні подушки доведеться прати вручну. Спочатку зніміть усі наволочки та чохли з подушки, наберіть у таз або ванну теплої води (не гарячої), та додайте м'який засіб для прання. Потім зануріть подушку у воду з пральним засобом так, щоб вона повністю просочилася ним і зачекайте кілька секунд. Після цього натисніть на подушку кілька разів, щоб мильна вода пройшла через всі пори і промила їх. Полоскати подушку слід анологічним способом, але вже в чистій воді доти, доки з неї не перестане витікати мильна вода. Важливо пам'ятати, що подушку не можна викручувати. Сушити подушку з поліуретоанової піни необхідно при кімнатній температурі.

Як доглядати подушку з латексу?

Латексні подушки ще м'якші, ніж подушки з поліуретанової піни, тому їм потрібний частий і акуратний догляд. Експерти рекомендують прати їх 2-3 рази на рік у гарячій воді (50 градусів). У таз додайте багато ніжного прального засобу і побалакайте подушку в ньому, а потім ретельно прополощіть. Після рівномірно розподіліть наповнювач усередині подушки і сушіть її в приміщенні, що добре провітрюється. Уникайте сонячних променів, оскільки вони можуть негативно впливати на латекс.

Як доглядати подушку з холофайбера?

Цей матеріал відомий своєю гіпоалергенністю та м'якістю, тому з нього роблять навіть подушки для дітей. Догляд за подушками з холофайбер досить простий: важливо їх регулярно провітрювати (хоча б раз на тиждень). До того ж, такі подушки можна прати в машинці, але потрібно вибирати тонкий режим, неінтенсивне полоскання і температурний режим не вище 40 градусів. Сушити подушки варто природним способом без використання машинного сушіння. Після прання подушку важливо збити, щоб наповнювач розподілився рівномірно.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: