За час тривалого перебування в шафі або місці зберігання пуховик може просочитися неприємними запахами, або після інтенсивного носіння від нього може віддавати потім. Щоразу прати пуховик не хочеться, адже це заощадить термін його служби, а часта хімчистка може виявитися не по кишені. Що ж робити у такому разі?

Експерти видання Cleaning Tuts зібрали перевірені лайфхаки, які допоможуть позбутися неприємних запахів. Більшість коштів ви зможете знайти у себе вдома.

Як позбутися неприємних запахів:

  • Свіже повітря. Якщо неприємний запах не надто сильний, найпростіший спосіб його позбутися – вивісити річ на свіже повітря. Через кілька годин провітрювання річ освіжиться і буде приємно пахнути.
  • Харчова сода. Багато господарки знають, що бікарбонат натрію відмінний запаховивідник. Достатньо насипати столову ложку харчової соди в паперовий пакет і покласти на деякий час у кишеню. Якщо на пуховику пахне певне місце, на нього можна насипати соду.
  • Білий оцет та лимонний сік. Перш ніж використовувати оцет або будь-який інший спрей, перевірте на невеликій ділянці речі, чи не зашкодить він її. Якщо ні, залийте оцет у пульверизатор і розприскуйте його у внутрішній частині пуховика. Через кілька годин сильно струсіть річ, запах має зникнути. Лимонний сік варто використати аналогічним чином.
  • Освіжувач для тканини. Якщо народні засоби не спрацювали, можна придбати освіжувач для тканини. Як ним користуватися, можна прочитати в інструкції. Найчастіше засіб потрібно нанести на внутрішню частину одягу, а через кілька годин витрусити пальто.
  • Відпарювач. Якщо у вас є відпарювач, то ним варто скористатися, щоб видалити неприємні запахи. Відпарювати річ теж варто зсередини, тримайте джерело пари близько до пуховика.

Вам буде цікаво почитати на Ivona: