Якщо вам потрібно швидко навести порядок, а часу на генеральне прибирання практично немає, варто скористатися лайфхаками, як створити відчуття чистоти в будинку. Це цілком реально зробити за 10-15 хвилин, головне мати чіткий порядок дій. На ресурсі storytohear.com поділилися важливими лайфхаками.

Щоб швидко навести лад, потрібно зосередитися на трьох приміщеннях: кухні, вітальні та ванній.

На кухні заберіть брудний посуд і протріть стіл

Якщо друзі їдуть на чаювання, напевно, ви запросите їх на кухню. Тому важливо прибрати брудний посуд у посудомийку або хоча б зібрати її в раковині та сполоснути водою. Проти стіл від крихт і робочі поверхні.

via GIFER

Заберіть сміття та зайві речі з вітальні

Якщо планується довше перебування, то з кухні ви переміститеся до вітальні. Враження неохайності роблять розкидані речі, книги, іграшки та сміття, тому зберіть і викиньте сміття, речі та іграшки покладіть у мішок або коробку і винесіть до іншої кімнати (або сховайте у шафу). Розправте пледи, покладіть красиво подушки, рівно розкладіть пульти та книги. Протріть пил на поверхнях.

via GIFER

Зробіть швидке прибирання у ванній

Ваші гості можуть захотіти скористатися вбиральні, тому якщо у вас окремий санвузол, зверніть більше уваги на туалет, адже брудний унітаз справить негативне враження. Нанесіть засіб для чищення в унітаз, протріть кришку від пилу. У ванній кімнаті варто протерти раковину від пилу і повідомити нові рушники.

Пропилососьте приміщення

Якщо у вас ще залишився час, пропилісосьте кухню, вітальню та ванну. Виправте штори. Для гарного аромату запаліть аромасвічі. Бажано, що запах був той самий у всіх кімнатах, інакше змішання ароматом може виявитися невдалим.

Тепер ви готові зустрічати гостей!


Вам буде цікаво почитати на Ivona: