Цього року очікуються проблеми з опаленням через регулярні обстріли РФ інфраструктурних об'єктів в Україні. Тому батарії грітиме недостатньо сильно, що може призвести до підвищеної вологості, а потім до цвілі та грибка. Багато хто намагається впоратися із пліснявою за допомогою хімічних засобів, проте боротися з підвищеною вологістю допоможуть і домашні рослини. Які рослини варто завести, розповіли в Еxpress.co.uk.

Боротися з вологістю за допомогою рослин – це природний, практичний, ще й симпатичний спосіб (адже ви прикрасите свій будинок рослинами, які добре поглинають вологість через листя).

Англійський плющ

Англійський плющ
Англійський плющ
unsplash.com

Ця рослина допоможе видалити плісняву з вологих приміщень, тому її можна поставити у ванній кімнаті. Важливо, щоб плющ ріс за яскравого непрямого світла, а також його регулярно поливати. Тримати рослину варто подалі від домашніх тварин, тому що її листя для них токсичне.

Спатіфілум

Спатіфілум
Спатіфілум
unsplash.com

Ця рослина також добре росте в місцях з великою вологістю, тому можете сміливо встановлювати в місці, де є пліснява. Спатифіллум не потребує прямого сонячного світла, а також токсичний для домашніх тварин.

Сансевієрія (тещин язик)

Сансевієрія
Сансевієрія
unsplash.com

Ця рослина одна з найкращих для поглинання конденсації та вологи, а також фільтрації побутових токсинів, що добре росте під прямим сонячним світлом. Його потрібно поливати раз на один/два тижні, що відмінно підходить як перша рослина.

Пальми

Пальми
Пальми
unsplash.com

Кращими для контролю вологості та захисту від плісняви ​​вважаються пальми арека, бамбукові, карликові фінікові та тростинні пальми.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: