Після того як порадували рідних та близьких смаколиками, настає час розбиратися з брудним посудом та приладами. Ivona вирішила нагадати прості способи, як відмити лист від жиру і нагару.

Як відмити деко від жиру і нагару: засоби

  • Лимонна кислота. Цей засіб популярний серед господарок допоможе впоратися із забрудненнями. Краще воно працює у поєднанні із содою. Отже, візьміть 5 ложок лимонної кислоти та 5 ложок соди, додайте 50 мл води та розмішайте в пасту. Нанесіть засіб на брудні місця дека та залиште на 4 години. Потім змийте пасту і протирайте деко жорсткою губкою.
  • Гірчичний порошок. А цей засіб допоможе у боротьбі із забрудненнями та жиром. Насипте на дно дека гірчичний порошок і залийте окропом. Залишіть на ніч, а потім змийте суміш проточною водою і помийте деко звичайним засобом для миття посуду.
  • Розпушувач для тіста. Розпушувач допоможе впоратися з нагаром. Спочатку варто підготувати деко, промити його гарячою водою і витерти насухо рушником. На дно дека насипте розпушувач, трохи збризкайте водою і залиште на годину. Після протріть губкою начиння.
  • Сіль. Позбутися нагару також можна за допомогою солі. Насипте на дно дека шар товщиною 1 см, поставте в нагріту до 100 градусів духовку на 40 хвилин. Сіль має забарвитися в коричневий колір. Після того як вимкніть духовку, зачекайте, поки деко охолоне, а потім промийте його теплою водою.

До речі, сіль — відмінний засіб для чищення дека з антипригарним покриттям. Такі листи потрібно чистити дуже акуратно. Засипте посудину сіллю на 30 хвилин, потім струсіть сіль, щоб не пошкодити деко і промийте його з миючим засобом.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: