24 лютого 2022 року розпочалася найкривавіша і найжорстокіша війна – агресивна та нещадна війна рашисткої держави – Росії проти незалежної квітучої України. Ми зібрали основні прикмети, які споконвіку вважалися в Європі провісниками кривавих воєн. Досить згадати і порівняти – які прикмети виявилися вірними і чи варто у них вірити.

Щедрий урожай грибів
Затяті грибники точно пам'ятають осінь 2021 року – коли грибів було особливо багато. Білі та лисички, маслюки та опеньки, підберезники та піддубники – урожай грибів напередодні воєнного року наших предків завжди насторожував. Нашестя грибів було ознакою навали з царства мертвих (гриби-труни, це вже «надумана» алюзія). Напередодні більшості війн народ збирав небачений урожай грибів. Так було напередодні Першої та Другої світових воєн.

Фотограф: Irina Iriser: https://www.pexels.com
Фотограф: Irina Iriser: https://www.pexels.com

Хлопчики народжуються
Згідно з офіційною статистикою тільки в Києві за даними медстату (хлопчиків народилося більше ніж дівчаток (14 445 дівчаток та 15891 хлопчик). І така тенденція спостерігається останні кілька років не лише у столиці, а й у регіонах України.
Народжуваність більше кількості хлопчиків споконвіку в Європі вважалося ознакою наближення війн. Таким чином, «природа» намагається хоч якось компенсувати втрати чоловік у війнах.

Великий урожай яблук та огірків
Яблука та огірки – здавна заготовлялися на зиму та були одним із джерел вітамінів. Великий урожай саме цих овочів і фруктів – свідчення наближення лиха – війни. Жодного наукового чи народного пояснення цьому явищу немає, але наші прадіди у роки, коли був урожай яблук та огірків одночасно починали готуватися до війни. Так було 1940, 1914, напередодні наступу Наполеон.

Фотограф: Irina Iriser: https://www.pexels.com
Фотограф: Irina Iriser: https://www.pexels.com

Нахабніють комахи та дикі тварини
Павутина затягла колодязь – чекай на лихо. Плодяться щури, нахабніють білки, зайці та дикі кабани – чекай на війну. Незрозуміла поведінка диких тварин, які стають нахабнішими та агресивнішими і відверто «господарюють» на ділянках людей нашими предками вважалося провісником війни.
У Європі швидку війну також віщували крім нахабних білок і зайців велике збільшення народжуваності худоби - овець, свиней і корів.

Фотограф: Taryn Elliott: https://www.pexels.com
Фотограф: Taryn Elliott: https://www.pexels.com

«Кривавий Місяць», комета та інші нетипові небесні катаклізми.
У 2021 році українці могли спостерігати 4 місячних затемнення (як правило на рік буває не більше двох подібних явищ) і один «Кривавий Місяць» 26 травня 2021 року - цієї ночі Місяць повний Місяць набуває червоних відтінків. Наші пращури вірили, що такі події трапляються напередодні кривавих воєн. Наукового пояснення цьому немає, хоча деякі вчені схиляються до думки, що подібні явища негативно впливають на людей із психічними розладами. А якщо така людина – кривавий диктатор – наслідки можна спрогнозувати.
Комета – також провісник військової біди, а 12 грудня 2021 року повз Землю пролетіла одна з найбільших комет – комета Леонарда.

Фотограф: Luke Tinker: https://www.pexels.com
Фотограф: Luke Tinker: https://www.pexels.com

Ще одна, церковна прикмета – починають "плакати" ікони. Повідомлень про те, що ікони в українських церквах починали мироточити, ми читали досить часто, а ось підтвердження цієї прикмети, як і інших, українці переживають уже півроку.

Щодо «прикмет Перемоги» – народна мудрість тут більш стримана. Ми ж, українці, точно знаємо – головна ознака швидкої перемоги – це беззаперечна віра у наших захисників!