Двадцять п'ять фільмів і шість Джеймсів Бондів бачив світ, але хто став найкращим і найгіршим дізнайтесь у нашій добірці.

Читайте також: Еще один Бонд на Аллее славы: Дэниел Крейг получил именную звезду

Зазначимо, що у середу, 23 листопада, в Лондоні, пройшов захід, присвячений 60-річчю Джеймса Бонда. Серед гостей були Дейзі Едгар Джонс, Гугу Ембата-Роу, Вілл Поултер, Олівер Джексон-Коен, Хейлі Етвелл і всіма оюбимий 54-річний Денієл Крейґ. Він став найбільш довгоживучим Бондом у хронологічному порядку, але не кращим, хоча його статус, який посів друге місце, здається цілком гідним.

Найкращим Бондом вважається покійний Шон Коннері, який помер 31 жовтня 2020 року. Актор грав Бонда шість разів із 1962 по 1967 та 1971 рр.

Шон Коннері
Шон Коннері
Фото из открытых источников

Третім у списку найкращих агентів 007 виявився Роджер Мур, який помер 23 травня 2027 року. Він знявся у семи фільмах за десять років.

Роджер Мур
Роджер Мур
Фото из открытых источников

Пірс Броснан, який здобув популярність на телебаченні у фільмі «Ремінгтон Стіл», був обраний замість Мура, але його телевізійний контракт відклав його сходження.

Пірс Броснан
Пірс Броснан
Фото из открытых источников

Таким чином, Walther PPK дістався Тімоті Далтона, який мав чванство і завзятість у необхідній ролі, але, на жаль, зіграв головну роль у двох особливо слабких фільмах із посередніми лиходіями, «Живі вогні» та «Ліцензія на вбивство».

Тімоті Далтон
Тімоті Далтон
Фото из открытых источников

Броснан, нарешті, отримав свій шанс, зігравши головну роль у чотирьох фільмах про Бонда, які, можливо, підтримали б комерційний успіх, але не змогли значно вивести франшизу зі стану творчої недуги.

Потім з'явився Денієл Крейґ, чия магнетична присутність вдихнула нове життя в Бонда та повернула почуття фізичної загрози, яке втілював Коннері. Він почав у 2006 році з того, що залишається найкращою з його пригод, «Казино Рояль», яка фактично двічі екранувалася раніше: спочатку для телебачення у 1954 році, і як комедія з Девідом Нівеном у головній ролі у 1967 році.

Денієл Крейґ
Денієл Крейґ
Фото из открытых источников

І останнє місце в рейтингу посів Джордж Лезенбі. Актора розкритикували, фільм «провалився» у прокаті, зібравши всього 82 мільйони доларів, і фанати вимагали Коннері.

Джордж Лезенбі
Джордж Лезенбі
Фото из открытых источников

Для тих, хто веде рахунок, випливають неофіційні рейтинги Бонда в порядку спаду разом з кількістю фільмів, в яких вони знялися:

Шон Коннері - 6 фільмів;
Денієл Крейґ – 5 фільмів;
Роджер Мур – 7 фільмів;
Пірс Броснан - 4 фільми;
Тімоті Далтон - 2 фільми;
Джордж Лезенбі - 1 фільм.


Автор: Леся Сайко


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: