Стало відомо, яке вбрання представить учасниця з України Вікторія Апанасенко на шоу національних костюмів 11 січня в Новому Орлеані в рамках конкурсу «Міс Всесвіт-2022». На офіційних сторінках у соцмережах оргкомітету «Міс Україна-Всесвіт» з'явилися фото, де 28-річна дівчина з Чернігова постала в образі «Воїна світла».

Читайте також: Брюс Вілліс вперше стане дідусем: його дочка Румер оголосила про вагітність

Дизайнер Леся Патока розробила для Вікторії монолітний комбінезон, що символізує броню, білу сукню, що складається зі стилізації вишиванки з пишними рукавами, спідницю, на яку загалом пішло більше 10-ти метрів тканини, головний убір з колосками та символічні обпалені крила, обрамлені обладунками у кольорах українського прапора. Цікаво, що костюм вийшов схожим на образ Архангела Михаїла.

На створення вбрання знадобилося чотири місяці. Зазначається, що костюм створювався в Україні в екстремальних умовах, під звуки сирен, без електроенергії та світла свічок.

«Костюм «Воїн Світла» символізує боротьбу нашої нації з пітьмою та оберігає, наче войовничий Архангел Михаїл, що захищає Україну з мечем. В руках у Вікторії зброя, її тіло в обладунках, водночас вона несе світло через темряву, що прийшла на наші землі з агресором», — йдеться в публікації.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: