Читайте також: Чтобы не потек: 5 лайфхаков для макияжа в жару

Новий одяг, чи то штани, футболка, кардиган чи светр, піднімає настрій і тішить. Але рівно до того моменту, поки на ній не з'являться маленькі гидкі грудочки. Чим довше ворс і чим нижча щільність тканини, тим більше буде катишків. Найпроблемніші в цьому плані шерсть (особливо крупної в'язки), фланель та практично будь-які тканини низької якості. Уникнути появи катишків неможливо, зате їх цілком можна видалити. Ми підібрали найпростіші та найефективніші домашні методи.

Зубна щітка

Використовуйте м'яку щітку або гребінець з рідкими зубчиками — з їх допомогою добре вичісувати мохер, ангору та інші вовняні речі підвищеної ворсистості. Після обробки поверхні фахівці радять замочити виріб у теплій воді з додаванням оцту, а потім висушити, розклавши на рушник.

Бритва

Зняти катишки з гладких і не дуже ворсистих речей можна і станком для гоління. Для цього потрібно натягнути річ у проблемній зоні та акуратно обробити, намагаючись не порізати.

Бритва
Бритва
depositphotos.com

Пемза

Використовуйте пемзу для видалення катишків для одягу: звичайний косметичний камінь може пошкодити річ. Розкладіть річ на рівній поверхні та легко проведіть інструментом вздовж волокон. Продовжуйте рухатися по тканині в одному напрямку, періодично очищаючи пемзу пальцями від налиплих грудочок ворсу.

Скотч

Використовуйте цей спосіб для гладких тканин, на яких катишки тримаються не дуже міцно. Тільки зважте, що для ангори він не підійде. Відмотайте 10-15 см скотчу, відріжте і приклейте на тканину. Ретельно розгладьте, а потім різко потягнувши, видаліть скотч разом з катишками.

Скотч
Скотч
depositphotos.com

Гребінець

Для цього методу вам знадобиться пластиковий гребінець із дрібними, але не дуже гострими зубчиками. Рухайте ним вздовж трохи розтягнутої тканини, зчищаючи катишки.


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: