Читайте також: Місячний календар стрижок на грудень 2022 року

Обвітрені губи взимку — проблема досить поширена. Якщо ви зіткнулися з нею, діяти потрібно рішуче і послідовно: насамперед позбавтеся звички облизувати губи, а перед виходом на вулицю обов'язково наносьте на них бальзам або захисний засіб. Якщо губи вже обвітрілися або потріскалися, не потрібно обкушувати шкіру: це призведе до ще більших тріщин. У цьому випадку не варто користуватися помадою, що зволожує. Від матових засобів теж краще відмовитися доти, поки шкіра губ не відновиться.

Як доглядати за обвітреними губами взимку
Як доглядати за обвітреними губами взимку
depositphotos.com

ТОП-7 порад, які допоможуть у догляді за обвітреними губами взимку:

  1. Використовуйте оливкову олію: нанесіть її на губи і втирайте, щоб шкіра губ стала еластичнішою.
  2. Натріть на дрібній тертці огірок або розімніть авокадо, приклавши цей склад до губ. Залиште на 15 хвилин: цей спосіб — відмінна альтернатива масці, що зволожує.
  3. Столову ложку жирного сиру змішайте з вершками, потримайте 10 хвилин на губах, змийте теплою водою.
  4. Масаж губ шавлієвою маззю, нанесеною на зубну щітку, також допоможе їх відновленню.
  5. Змастіть сметаною губи вранці — у ній міститься жир, який захистить від впливу погоди, а ввечері намажте на губи мед: він допомагає загоєнню та регенерації шкіри.
  6. Вибирайте бальзами для губ з гіалуроновою кислотою у складі.
  7. Якщо губи сильно потріскалися, і тріщини не гояться досить довго, купіть в аптеці мазь з антибіотиками (але не забудьте спочатку порадитися з лікарем). Також можна використовувати гелі із сульфатом цинку.

Вам буде цікаво прочитати на Ivona: