У першому півріччі 2022 року народилося понад 100 тисяч дітей в Україні. 2022-й ознаменувався широкомасштабним вторгненням РФ в Україну і ця подія знайшла відображення і в іменах. Так, деякі батьки назвали своїх дітей на честь видів зброї, яка допомагає українським військовим захищати нашу країну. Однак багато хто, як і раніше, дають традиційні та лаконічні імена своїм дітям. Сьогодні ми розповімо про найпопулярніші та незвичайні імена, якими називали маленьких українців.

«104 905 – саме стільки маленьких громадян України з'явилося на світ протягом першої половини 2022 року. Саме стільки новонароджених дітей було зареєстровано за цей час органами державної реєстрації актів цивільного стану», — зазначили у Мін'юсті.

Найпопулярніші імена для дівчаток у першому півріччі 2022-го: Анна, Софія, Марія, Вікторія, Анастасія, Соломія, Олександра та Поліна.

До речі, у Міністерстві юстії зазначають, що набирає популярності та ім'я Стефанія після перемоги Kalush Orchestra на Євробаченні-2022 з однойменною піснею.

Найпопулярніші імена для хлопчиків у першому півріччі 2022-го: Артем, Олександр, Максим, Богдан, Марк, Дмитро, Михайло.

У Мін'юсті назвали і найнезвичайніші імена, які давали своїм дітям українці 2022-го.

Дівчаток називали так: Аделіна-Джавеліна, Джавеліна, Квітослава, Дзвенислава, Червонка, Йордана, Євангеліна, Чіамада-Аделіна, Фрея, Жасмін, Хазяйка, Аріель, Зореслава, Міссі.

Хлопчиків назвали так: Артур-Байрактар, Ян-Джавелін, Миролюб, Варфоломій, Князь, Северус, Зореслав, Мойсей, Лорд, Марілуїз, Міродар, Добромир, Граф.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: