Кременчук — невелике містечко в Полтавський області, що розташоване в центральній частині України. Це досить мальовниче, затишне місто, оскільки мешканців тут лише 217 тисяч осіб, і за показником чисельності населення воно на 31-й сходинці в нашій країні. Але саме тому в ньому відчувається атмосфера спокою та затишку. Хоча Кременчук — промислове місто, воно має велику кількість закладів, які буде цікаво відвідати не тільки жителям, але й туристам. У нашій добірці — ТОП-5 місць, куди варто завітати в Кременчуці.
 

П’яте місце посідає Johnny, don’t cry — затишне кафе з цікавим інтер’єром. Тут можна забути слово «класичний». Дизайн інтер'єру, різноманіття страв та їх презентація — все особливе, дивує своєю неповторністю. Заклад розташований біля центральної набережної в зеленій зоні, що подобається не тільки дорослим, а й дітям. Атмосферу всередині доповнює чудова музика та привітні працівники. Це чудове місце для вечері з рідними або незабутньої вечірки з друзями, яка залишить приємні спогади та неймовірні фото.

Вулицями міста
Вулицями міста
deposiphotos.com

На четвертому місці — Сквер ім. Олега Бабаєва, мальовнича паркова зона в центрі міста. Тут є чудовий музичний фонтан, безліч різноманітних квітів і багато видів дерев. Для жителів міста сквер став по-справжньому затишним місцем відпочинку та дозвілля не тільки в літній час, а й взимку. З настанням морозів дерева та фонтан прикрашають гірляндами та яскравими декораціями — парк перетворюється на справжню зимову казку. Влітку в сквері з’являється багато підлітків, що захоплюються скейтбордингом, адже завдяки рівному покриттю доріжок кататися тут — справжнє задоволення.
   

Третє місце посідає міський сад — найстаріший парк Кременчука, який не поступається своєю красою іншим і вирізняється спокійною та напрочуд романтичною атмосферою. Саме тут є дивовижне місце для всіх закоханих — мальовниче озеро з білою альтанкою на невеликому штучному острові. У водоймі — кілька видів риби. Також тут можна помилуватися лебедями, будиночки для яких облаштовані просто на воді. Міський сад цікавий як для малечі, так і для дорослих відвідувачів.

Місцевий парк
Місцевий парк
deposiphotos.com

На другому місці — KOFAN AperoІ BAR, неймовірно затишна двоповерхова кав’ярня з ефектним інтер’єром. Саме тут можна спробувати найсмачнішу в Кременчуці каву та отримати безліч позитивних емоцій. Розташована в центрі міста, неподалік від Скверу ім. Олега Бабаєва. Найкраще місце для посиденьок із друзями та приголомшливих фото.

Читайте также: ТОП-15 самых интересных мест Украины: куда поехать и что посмотреть


Перше місце — за центральною набережною, з якої розгортається чудова панорама Дніпра і де облаштовано величезний парк. Це ідеальний простір для прогулянок з друзями, коханими, батьками, дітьми. Вона зачаровує за будь-якої пори року. У парку — атракціони для малечі, кафе та ресторани. Влітку можна відвідати улюблене місце всіх підлітків — величезне каміння біля води. Тут є де розташуватися із прохолодними напоями або влаштувати пікнік. Взимку біля парку встановлюють новорічну ялинку, що визнали однією з найкрасивіших в Україні. Біля неї традиційно влаштовують концерти та продають гарячий глінтвейн.

Текст: Злата Лук'яненко

Набережна Кременчука
Набережна Кременчука
deposiphotos.com