З кожним роком популярність фото та відео з котиками в інтернеті зростає і це не тому, що вони дуже милі та чарівні, впевнена психолог Наталія Підлісна, експерт програми «Ранок Вдома».

За словами Наталі Підлісної у світі існує метод профілактики лікування різних захворювань за допомогою особливого роду контакту з кішками. Експериментально в 2006 році вчений Майкл Фокс довів, що при погладжуванні кішки нормалізується пульс і артеріальний тиск, формується стан душевного комфорту. Лікарі кажуть, що любителі кішок в три рази рідше страждають серцево-судинними захворюваннями, тривалість їх життя на 4-5 років вище і вони на 18% менше звертаються до лікарів.

«Коли люди гладять кішку, спостерігається вплив на зональні шкірні рецептори долоні. Стимуляція шкірних рецепторів лівої руки характеризується розслабляючим ефектом, а коли гладите правою рукою активізується мобілізуючий ефект. Фізіологічно кішка генерує в процесі муркотіння акустичні сигнали в діапазоні 20-40 герц, що створює ефект знеболення і зняття напруги, розслаблення», — коментує психологиня Наталя Підлісна в ефірі канала «Дом».

А ось простий перегляд фото і відео з котиками допомагає зняти стрес і заспокоїтися:

«Людський мозок не відчуває різниці між справжнім котиком і віртуальним, коли він чує його звуки і бачить, як котик рухається. Попри те, що не вистачає стимуляції шкірних рецепторів, споглядання котиків знімає напругу і тривожність. Людина отримує дві третини розслабляючого ефекту. За допомогою візуальної фелінотерапії теж можна отримати ефект самокорекції психоемоційного стану. Якщо у вас немає котика — дивіться відео», — радить експертка у програмі «Ранок Вдома».


Вам буде цікаво почитати на Ivona: