Підсмажити горіхи
Будь-які горіхи можна збризкати олією і відправити на 1 хвилину в мікрохвильову піч. Після чого їх потрібно перемішати та остудити, а потім – повторити нагрівання. Цей цикл можна зробити кілька разів, поки горіхи не досягнуть потрібного ступеня прожарювання.

Нарізати цибулю так, щоб не було сліз
Відріжте хвостик і основу цілої цибулини, після чого відправте її в мікрохвильову піч. Важко сказати, що саме з нею там відбувається, але характер овочів стане виключно добрим і м'яким, тож плакати не доведеться.

Дати «друге життя» спеціям та приправам
Усього 15 секунд і ваші спеції знову повернуть собі пряний аромат! Кладіть трави в мікрохвильову піч безпосередньо перед вживанням: відразу після реінкарнації відправляйте їх в каструлю або в тарілку. Мляві кріп, петрушку та базилік можна використовувати далі, якщо покласти трави на рушник і просушити в мікрохвильовій печі. Покришіть і пересипте в банку.

Розігріти їжу так, що пальчики оближеш
Готуйте гарячі бутерброди не по центру, а ближче до краю тарілки. Тоді вони будуть смачнішими. Щоб гречка чи макарони не обвітрювалися, розігрівайте їх під плівкою чи серветкою. При розігріванні піци поставте поруч із тарілкою склянку води, і корж не буде гумовим!

Освіжити хліб
Загорніть сухий хліб у вологий рушник і прогрійте в мікрохвильовій печі 10 секунд. Він знову стане м'яким.

Приготувати пінку для капучіно
Збовтайте в банці з кришкою молоко жирністю 1,5% і відразу поставте його в мікрохвильову піч на 30 секунд. Кришку відкривати вже по готовності. Ви здивуєтеся - але в банку буде молочна піна.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Очистити часник швидко та просто
Якщо покласти часник у мікрохвильову піч на 15 секунд, очистити його буде значно легше.

Очистити помідори від шкірки
Щоб бланшувати помідори, прогрійте їх у мікрохвильовій печі на високій потужності 30 секунд. Потім охолодіть близько 2-3 хвилин і очистіть від шкірки.

Приготувати дріжджове тісто
Візьміть ємність із тістом, накрийте рушником і відправте в мікрохвильову піч на 3 хвилини разом із склянкою води. Відрегулюйте потужність меншу за середню. Після цього нехай відпочине тісто 3 хвилини і знову нагрівайте 3 хвилини, а потім нехай відпочине ще 6 хвилин.

Розтопити зацукрований мед
Якщо у вас загуснув мед, а за рецептом він повинен бути неодмінно рідким, 30 секунд у мікрохвильовій печі виправлять ситуацію.

Запекти буряк
Буряк у поліетиленовому пакеті запікається у мікрохвильовій печі всього за 15 хвилин. Ще 5 хвилин на охолодження та у вас готовий чудовий коренеплід для салатів, соусів, других страв.