Каструлі

Якщо ви зламали голову над тим, як простіше відчистити каструлі, що пригоріли з нержавіючої сталі або емалі – спробуйте використовувати кетчуп. Для того, щоб це спрацювало – нанесіть кетчуп на пригорілості та залиште на ніч. Завдяки кислотам, які містяться у складі улюбленого багатьма соусом, горілі шматочки їжі легше відходять. Такий лайфхак дозволить зранку відмити каструлю простим мийним засобом.

Мідь

Якщо ви любите мідні предмети, як любить їх наша редакція, то, звичайно ж, ви знаєте, що така краса має властивість тьмяніти. Щоб мідні предмети радували вас постійно, щоб повернути блиск – також можна використовувати кетчуп. Потрібно змастити їх соусом та залишити на 10 хвилин, а потім добре натерти мочалкою під проточною водою. До речі, якщо посипати сіллю кетчуп, то бруд буде зчищатися ще простіше.

Срібло

Взагалі кетчуп – улюблений засіб для очищення прикрас. Срібло, наприклад, теж відмінно очищається і набуває блиску завдяки нехитрій маніпуляції з томатною пастою. Опустіть прикраси в місткість із кетчупом на 15 хвилин, почистьте під водою за допомогою зубної щітки та висушіть. Вітаємо, все знову блищить!

Видалити іржу

Безперечно, вас жодного разу засмучувала іржа на металевих предметах, особливо на кришках. Щоб позбутися її – просто візьміть томатний соус. Нанесіть кетчуп на ділянку інструментів, покриту іржею, і залиште на 30 хвилин. Як і в інших випадках – промийте під водою, використовуючи щітку. Висушіть металевий предмет природним чином та змастіть олією.