Майже кожен виробник, який поважає себе та своїх клієнтів, надає можливість бездротової зарядки для своїх пристроїв, хоча це може не ставитись до бюджетних моделей. Apple, як завжди, є лідером у цьому питанні, і останні моделі iPhone також підтримують функцію бездротової зарядки.

Виробники запевняють, що бездротова зарядка дає змогу зберегти заряд вашого акумулятора на довший час навіть при його активній експлуатації. Проте багатьох користувачів хвилює чи можна така зарядка негативно вплинути на акумулятор їхнього дороговартісного смартфону. 

Чи обґрунтовані ці побоювання?

Бездротова зарядка дла айфону стала популярною технологією, що робить використання смартфонів максимально зручним. Проте, думки користувачів із цього приводу розходяться. Дехто вважає, що технологія продумана і корисна, тоді як інші впевнені, що використання бездротової зарядки може значно скоротити ресурс батареї. Виникає питання, звідки виникають такі побоювання?

Справа в тому, що під час використання бездротової зарядки виділяється більша кількість тепла, ніж від дротової зарядки. Хто колись використовував, чи зараз користується бездротовою зарядкою, той знає, що сама зарядка і гаджет, що заряджається, дійсно нагрівається значно більше. А як відомо, постійний перегрів акумулятора може досить швидко призвести до його зносу. 

Тобто виходить, що такі побоювання все ж обгрунтовані? Це не зовсім так. 

Виходить, що страхи обґрунтовані? Не зовсім так. Слід зазначити, що iPhone мають значний запас «нагріву», перш ніж будь-які пошкодження можуть статися. Виробники враховують можливість перегріву під час використання бездротової зарядки та роблять акумулятори стійкішими до регулярного нагрівання. Отже, висока температура не повинна стати причиною відмови від бездротової зарядки.

Крім того, існує ще один фактор, який дозволяє не перейматися можливим підвищенням температури. Сам аксесуар оснащений спеціальним датчиком, який здійснює контроль температури. Тобто коли вона досягає критичної позначки, то пристрій автоматично знижує потужність, трохи охолоджується  і потім знову починає заряджати на повну потужність. 

То де ж ризик

Користувачі використовують бездротову зарядку значно частіше,  адже це простіше — просто положив і забув. Тому часто виходить так, що зарядка відбувається набагато частіше, ніж це потрібно. В результаті цього витрачаються цикли зарядки, а активно використовувати пристрій ви можете не встигнути. 

В результаті цього можна дійти до одного просто висновку: все потребує підходу з розумом. Якщо ви не будете по кілька разів на день ставити телефон на зарядку, тоді й акумулятор не буде пошкоджуватись. 

Якщо ви помітили, що батарея вашого смартфона швидко розряджається після багаторазових зарядок і перестала працювати належним чином, ви можете звернутися в сервісний центр. Там вам дадуть поради, як продовжити її життя або замінити її на нову, якщо це вже неможливо.