Українська культура в обличчі гурту KALUSH Orchestra вривається на головну сцену Великобританії. Вже на цих вихідних хлопці виступлять на легендарному музичному фестивалі Гластонбері!

«Це дуже крута можливість для нас ще гучніше заявити про Україну, привернути ще більше уваги до війни, знайти ще більше підтримки від європейців, та врешті-решт, вкотре повторити, що Євробаченню 2023 в Україні бути», – зазначає фронтмен гурту Олег Псюк.

Одразу після недавньої заяви EBU, хлопців обурила позиція Європейського мовного союзу, і з цього приводу Олег записав відеозвернення до європейської спільноти у себе в інстаграм та телеграм. До ініціативи також долучилися Міністр культури Олександр Ткаченко, та зірки українського шоубізу.

KALUSH Orchestra на Гластонбери. Фото: пресслужба
KALUSH Orchestra на Гластонбери. Фото: пресслужба

Виступ KALUSH ORCHESTRA на Гластонбері з новою програмою відбудеться в ніч з 24 на 25 червня, о 1:10.

«Радий, що український реп з етнічними мотивами нарешті лунатиме і в Британії Надіємось, що задінемо струни душі кожного англійця. І започаткуємо нову щорічну традицію по виступу топових українських гуртів на Гластонбері», – поділився репер Олег Псюк.

Гластонбері – головний щорічний музичний івент, який проводиться починаючи з 1970-го року. На фестивалі виступають найтоповіші зірки зі всього світу, тож його називають «британським Вудстоком». Цьогоріч організатори очікують понад 200 000 відвідувачів. Всі вони наживо почують автентичний реп із серця Європи – України.   


Вам буде цікаво почитати на Ivona: