Чоловічі печатки в давнину могли собі дозволити лише монархи, представники знаті та чиновники. У ті часи вони не завжди вважалися прикрасами та виконували цілком конкретні функції, адже з їхньою допомогою підтверджували справжність документів. Сьогодні чоловічі печатки - це цілком ординарні прикраси на кожен день доступні всім. Тепер, щоб мати такий яскравий аксесуар, необов'язково бути важливою персоною. Замовити подібні прикраси завжди можна в ювелірному інтернет-магазині Золотий Вік.

Як відрізнити чоловічу печатку?

Чоловічі печатки нерідко плутають саме з перстнями, адже інші різновиди кілець вони зовсім не схожі. Відрізнити цей тип ювелірного виробу від персня можна за такими ознаками:

  1. Відсутність вставок. Перстень зазвичай прикрашається дорогоцінним камінням або ювелірною емаллю. А якщо перед нами не перстень, роль декору виконують гравіювання, написи або зображення на широкій лицьовій частині виробу.
  2. Вироби з інкрустацією, як правило, носять камінням нагору, щоб вони привертали загальну увагу та підкреслювали статус власника. Прикраси із зображеннями або написами можна носити лицьовою стороною донизу, якщо вважаєте за потрібне. У будь-якому випадку аксесуар виглядатиме стильно.
  3. Персні дуже популярні серед дівчат, оскільки нерідко мають витончені форми і кольорові вставки. Чоловічі друку зазвичай мають більш строгий і лаконічний дизайн.
  4. Персні можна носити на будь-яких пальцях, оскільки в ювелірному етикеті жодних строгих обмежень щодо цього не існує. А ось із масивними альтернативами перснів все складніше. Рекомендується носити їх на безіменному пальці або мізинці, інакше вас можуть помилково сприйняти як лідера чи неординарну особистість.

Як правильно вибрати чоловічу печатку?

В ідеалі печатки для чоловіків мають відповідати вашому образу. Найкраще вона поєднується з діловим костюмом та повсякденним казуальним стилем. Вибираючи між золотом та сріблом, орієнтуйтеся на свій соціальний статус, вік та спосіб життя. Золоті чоловічі печатки зазвичай носять заможні і старші ділові люди. Молодь сьогодні переважно вибирає срібло, адже воно доступне за ціною, виглядає стильно, але не привертає зайву увагу. Візерунок або гравіювання на лицьовій стороні може відображати ваш рід діяльності, стиль життя або хобі. Також це може бути перша літера вашого імені або інші символи, з якими ви асоціюєте свою особу.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: