Користуйтеся косметикою для вашого типу шкіри

Читай також: Уже давно в минулому: б'юті-процедури, від яких варто відмовитись

Неважливо, наскільки популярна марка засобу – важливо, щоб він відповідав вашому типу шкіри. Дерматологи радять уникати будь-яких продуктів із зволожуючою основою, призначених для сухої шкіри. Такі засоби можуть спровокувати ще більше закупорювання пор і, як наслідок, призвести до посилення висипань. Якщо ви стикаєтеся з ними регулярно, віддавайте перевагу засобам, призначеним для жирної та схильної до акне шкіри.

Вибирайте засоби на мінеральній основі

Мінеральна вода – це чиста вода, в якій немає сторонніх частинок – потенційних агресорів для вашої дерми. Крім того, ви можете бути впевнені, що засіб на її основі не містить консервантів та алергенних речовин – важливий бонус для тих, хто бореться з акне.

Макіяж при акне
Макіяж при акне
freepik.com

Правильно маскуйте прищі

Читай також: Як зробити макіяж корисним для шкіри

Після того, як ви нанесли легкий шар основи під макіяж, скористайтеся маленьким пензликом, щоб точково нанести консилер на проблемні ділянки шкіри Потім акуратно розмажте краї так, щоб не було помітно переходу. Щоб закріпити консилер, нанесіть трохи пудри (одного зі шкірою тона) на місця, оброблені консилером.

Макіяж при акне
Макіяж при акне
freepik.com

Вибирайте правильний відтінок консилера

Якщо ви користуєтеся базою, теплі або нейтральні відтінки найкраще підійдуть. Уникайте холодних тонів, які у будь-якому разі невигідно виділять почервоніння на обличчі. Якщо вам вдалося їх приховати, вже після цього можете дати собі волю та використовувати будь-які відтінки тіней, рум'ян та губної помади. Якщо замаскувати прищі все-таки не вдалося, виключіть рожеві, червоні та фіолетові тони, які також невигідно підкреслять почервоніння. А ось такі відтінки, як, наприклад, кораловий чи персиковий, стануть ідеальним вирішенням проблеми.

Відвертайте увагу від проблемних зон за допомогою макіяжу

Читай також: 3 речі, які шкідливо робити перед макіяжем

Не бійтеся експериментувати над макіяжем у ситуаціях, коли у вашої шкіри видався не найкращий день, але саме сьогодні вам потрібно виглядати на мільйон. Якщо в зоні губ все чисто, нанесіть сміливий відтінок помади або блиск насиченого відтінку. В іншому випадку спробуйте зробити ефектний акцент на очі – стрілки або smoky eyes стануть безпрограшним ходом.

Макіяж при акне
Макіяж при акне
freepik.com


Вам буде цікаво прочитати на Ivona: