Коли ви зустрічаєтеся в кафе і кожен замовляє те, що любить і це здається цілком природним. Але починається новий етап відносин, ви нарешті з'їжджаєтеся, і тут з'ясовується, що ваш суп зовсім не такий, як у його мами. Що намазувати кетчуп та майонез на стейк із мармурової яловичини для нього абсолютно нормально. І взагалі, ваша ідея про вживання більшої кількості овочів для нього означає – їсти більше чіпсів. Що ж робити?

Їсти разом
Спільна трапеза – важливий елемент міцних відносин. Так ми отримуємо емоції, час удвох та можливість поговорити. Формуємо один у одного прихильність і стаємо ближчими. Навіть якщо ви зроблені з різного тіста і виросли в різних кліматичних поясах, завжди можна піти на компроміс. Знайдіть те, що подобається вам обом і готуйте одну спільну страву. А чим його доповнити – салатом або котлетою – кожен вирішить сам.

Ви дорослі люди і категоричне нав'язування своїх харчових звичок – це грубе порушення особистих кордонів партнера, навіть якщо вам здається, що ви дієте з найкращих спонукань.

Є чимало сімей, де господиня готує одразу кілька повноцінних обідів, намагаючись догодити всім за одним столом. Це прийнятно, але якщо не в тягар одному з вас. Набагато приємніше в такому разі готувати разом і куштувати страви один одного. Тоді у вас є шанс зробити ваші харчові звички ближче один до одного.

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Розмовляти про їжу
Нерідко людям заважають зібратися за одним столом культурні відмінності, релігійні обмеження, перехід до вегетаріанства або принципово різні погляди на їжу: одні вибагливі, інші практично всеїдні. Не кажучи вже про те, що існують спеціальні дієти та медичні показання.

Тому насамперед треба спілкуватись. Навіть якщо ваш потенційний свекор рибалка, а у вас алергія на рибу, це не привід терпіти до останнього. Якщо у вашій родині не їли червоного м'яса, можна чесно сказати про це до походу в стейк-хаус. І тим паче, якщо хтось із вас страждав порушенням харчової поведінки або дотримується суворої дієти. Чесність і відкритість у цьому випадку – найкращий спосіб відчути себе у своїй тарілці.

Підтримувати вибір один одного
Якщо один із вас бореться із зайвою вагою, підтримка другого партнера може в рази підвищити ефективність будь-якої дієти.

  • Намагайтеся не купувати і не їсти при партнері продукти, від яких важко відмовлятися.
  • Заохочуйте його успіхи і не робіть колких зауважень щодо його маси тіла.
  • Не коментуйте вибір їжі вашим партнером, краще навчитеся смачно готувати корисні для нього страви.
  • Якщо ваш партнер схильний до заїдання стресів, постарайтеся відволікти його у скрутний момент і створити для нього сприятливий емоційний фон.
  • Раз чи двічі на тиждень поділяйте дієтичне харчування партнера на обід чи вечерю. Ви можете з'їсти трохи більше, використовувати спеції або сіль. Головне, показати людині, що ви підтримуєте його прагнення стати кращим.