Рецептів приготування яблучного варення дуже багато, хоча один із них знає кожна господиня. Існує кілька десятків секретів того, як приготувати бурштинове варення з яблук. Про них ми розповімо нижче.

Зазвичай, очищені від шкірки яблука ріжуть часточками-півмісяцями, додають цукор, прянощі. Щоб десерт вийшов смачним, фрукти треба вибирати кисло-солодких сортів: папірування, грушівка, аніс, слов'янка.

Читайте також: Яблочное варенье с коричневым сахаром

Важливо акуратно нарізати яблука, крім того часточки ніколи не перетворяться на кашу, якщо використовувати пружні плоди.

Класична пропорція для варення: кілограм фруктів на кіло цукру. Останній заливають 150мл. води, що ставлять ємність на вогонь, доводять до кипіння. У киплячий сироп додають яблука. Далі варення варять, періодично помішуючи, до прозорості часточок. Процес варіння тривалий, адже відбувається у кілька етапів. Так, варять - 15 хвилин, потім - охолоджують протягом двох годин. Подібні маніпуляції проводять щонайменше три рази.

Перевірити готовність можна капнувши варення на тарілку: якщо вона застигає і не розтікається – отже готове. Зварений десерт і тоді, коли часточки яблук уже не виринають, а розподілилися в сиропі.

Щоб варення мало насичений аромат і неповторний смак, до нього додають мелену корицю і лимонну цедру.

Читайте також: Как приготовить яблочное варенье: ТОП-5 рецептов

Варіння потребує стерилізації, тоді воно довго зберігатиметься. Досить трохи недоварити варення, розкласти його по банках і простерилізувати протягом чверті години.

Досить відомий рецепт яблучного варення – «п'ятихвилинка», яке відмінно підходить для пирогів. Для цього фрукти потрібно натерти на великій тертці або порізати тонкою соломкою. Фрукти треба пересипати цукром, залишити на якийсь час до отримання соку. Пропорція «п'ятихвилинки» 1 кг яблук і 300 гр. цукру. Місткість ставлять на вогонь, варять на середньому вогні 10 хвилин після закипання. Далі варення треба розкласти у стерилізовані банки та закатати.

Класичний посуд для варення – емальований або мідний.


Вам буде цікаво почитати на Ivona: