По-перше, обліпиху варто заморозити. З цієї заготовки згодом можна робити солодкі соуси для випічки та десертів, морси, підливи. Заморозити обліпиху так само легко, як будь-які інші ягоди. Плоди миють, висушують, заморожують на рівній поверхні та складають у пакети або пластикові ємності для заморожування.

По-друге, зберігати обліпиху можна перетертою з цукром. Цей спосіб, так само як і попередній, дозволяє максимально зберегти вітаміни та корисні речовини. У блендері або м'ясорубці обліпиху подрібнюють, а потім пюре проціджують, позбавляючись макухи. Пюре обліпихи змішують з цукром (на 1 кг обліпихи 800 г цукру). Пюре розкладають по банкам, які зберігають у холодильнику.

По-третє, з обліпихи можна зварити варення або джем. Щоб зварити джем обліпихи, необхідно, як у попередньому способі пюрировать і процідити 1 кг обліпихи, змішати з 1,2 кг цукру, додати 1,2 л води і закип'ятити, додавши в кінці 2 ст. л. лимонного соку. Під час нагрівання джем потрібно помішувати до розчинення цукру. Готовий джем розливають стерилізованими банками і закривають кришками.
Хороша обліпиха і в поєднанні з іншими фруктами, ягодами, фруктовими та морквяними соками.