Але тут важливий і зовнішній вигляд їжі, і її властивості. Іноді можна просто згадати про соковитий стиглі полуниці та асоціації з'являться самі собою.

Шоколад
Шоколад уже давно вважається афродизіаком. У 17 столітті релігійні лідери навіть забороняли вживати його в монастирях, адже шоколад містить хімічну речовину, яка викликає почуття ейфорії. Відбувається це через вивільнення дофаміну. Викид цього гормону відбувається під час оргазму, прийому наркотиків чи під час азартних ігор. Темний шоколад стимулює вироблення гормонів сильніше, ніж молочний.

До схожого ефекту призводить вживання таких нешкідливих продуктів, як яблука, мигдаль і сир чеддер. Вважається, що запах мигдалю збільшує потяг у жінок, з додатковим бонусом як потенційного поліпшення здоров'я серця.

pixabay.com

Банан
Банан по праву можна назвати одним із найвідвертіших плодів. Але справа не лише у його формі. Вважається, що банани самі по собі важливі для вироблення статевих гормонів, тому що вони містять велику кількість калію та вітамінів групи В.

Алкоголь
Вино в помірних кількостях може послужити розслабленому стану під час романтичної вечері, але надмірне вживання алкоголю може викликати низку проблем. Крім часто обговорюваної втрати контролю, спиртові напої можуть знизити рівень прастерону у жінок, який пов'язаний зі статевим потягом. А у чоловіків алкоголь знижує рівень тестостерону, який є основою чоловічого статевого потягу, і може призвести до різкого падіння вазопресину, що спричинить труднощі з ерекцією.

Навіть дотик до коханого може втратити свою магію, тому що алкоголь знижує рівень окситоцину і таким чином знижує чутливість.

Їжа, любов і секс мають довгу історію, яка сягає своїм корінням в нашу біологію. І якщо ви думаєте про романтичний подарунок для коханої людини, навіщо купувати звичайну коробку цукерок чи піну для гоління? Натомість ви можете зробити «кошик афродизіаків» або приготувати їжу, яка зробить вашу ніч незабутньою.