20 червня Київ відвідає Джордж Патакі — американський політик, адвокат і колишній губернатор штату Нью-Йорк. Мета візиту — пошук партнерів та організацій, що займаються розміщенням тимчасово переміщених українців, які втратили дім через війну та потребують допомоги у вигляді тимчасового житла.

Джон Патакі
Джон Патакі

Благодійний центр George Pataki Leadership Center від перших днів війни надає модульні будинки для українських переселенців. На сьогодні GPLC вже доставив 40 таких домівок, частину з них, наприклад, передали до Закарпаття. Ще 150 модулів заброньовано для цивільних мешканців та військових. Тепер американський політик і його фонд шукають партнерів для збільшення масштабів ініціативи й залучення додаткової допомоги Україні.

фото: пресслужба Джона Патакі
фото: пресслужба Джона Патакі

Облаштувати модульне містечко дуже просто. Будинки перевозяться автомобільним транспортом і за кілька хвилин встановлюються на обраній ділянці. Так з’являється житловий простір площею понад 37 кв. м, де можна облаштувати спальні місця, а також вбиральню між самими модулями. Згодом будинки можна зібрати й перевезти в будь-яке інше місце.

Нові модульні будинки для українців
Нові модульні будинки для українців

«Це тільки перші кроки. Наша мета — надати тимчасовий прихисток людям, доки вони не отримають місце для постійного проживання. Ми плануємо створити й передати стільки домівок, скільки зможемо», — зазначає Джордж Патакі.